Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

 

  • Läs gärna:
    En personlig vädjan från
    wikipediaanvändaren Isaac Kosgei

Appeal

Från wikipedia användaren Isaac Kosgei.

Kunskap är till för alla, även de utan internetanslutning. Idag har de flesta skolor i Kenya datorer men många saknar fortfarande internet, särskilt i de mest avlägsna områdena i mitt land.

I egenskap av wikipediadelgtagare har mitt största bidrag varit att sprida offline-versionen av Wikipedia. Detta är en version med bara text som kan användas utan tillgång till internet.

Genom att resa runt med bussar och taxibilar och med bara CD-skivor, USB-minnen, en dator och en projektor har jag och mina kamrater besökt skolor i hela Kenya.

Vi installerar Wikipedia på skolans datorer och visar lärarna hur projektet fungerar. Vi ger sedan en demonstration för hela skolan med en projektor och diskuterar det viktiga med Wikipedia.

Lärarna säger att det här projektet har förändrat livet för tusentals skolbarn och revolutionerat skolans utbildning i Kenya. Eleverna är alltid så begaistrade och tackar oss får det vi har gjort.

Tack vare Wikipedia (och ett antal långa, skakiga bussresor) har en hel generation av elever nu tillgång till världens största uppslagsverk. För mig är det här det bästa som någonsin hänt.

När du skänker pengar till Wikipedia så förändrar du världen. Ett stort tack från djupet av mitt hjärta.

Isaac Kosgei
Ekonomiestuderande och wikipediadeltagare