Innsamlingsaksjon 2012/Oversettelse/Oppfordring fra Isaac

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

 

  • Les gjerne:
    En oppfordring fra
    wikipediaskribent Isaac Kosgei

Appeal

Fra wikipediaskribent Isaac Kosgei

Kunnskap er til for alle, også for de uten internettilgang. I Kenya i dag har de fleste skoler datamaskiner, men mange mangler fremdeles internettilgang, spesielt i de mest avsidesliggende delene av landet mitt.

Som frivillig Wikipedia-bidragsyter, har mitt største bidrag vært å distribuere offline-versjonen av Wikipedia. Dette er en ren tekstbasert utgave uten bilder, som kan brukes uten internettforbindelse.

Med buss og taxi har jeg reist sammen med noen venner for å besøke skoler over hele Kenya. Med oss har vi hatt CD-er, USB-pinner, en laptop og en prosjektor.

Vi installerer Wikipedia på skolenes datamaskiner og forteller lærerne hvordan prosjektet fungerer. Deretter holder vi en demonstrasjon for hele skolen med prosjektor, og forteller om viktigheten av Wikipedia.

Lærerne mener prosjektet har endret livene til tusener av skoleelever, og at det revolusjonerer utdanning i Kenya. Elevene synes alltid det er kjempespennende, og er veldig takknemlige for arbeidet vi gjør.

Takket være Wikipedia – og noen lange, støvete bussturer – har en generasjon skoleelever nå tilgang på verdens største leksikon. For min del er dette det beste som noensinne har hendt.

Når du donerer til Wikipedia, er du med på å endre verden. For det har du min mest ektefølte takk.

Isaac Kosgei
Økonomistudent og frivillig Wikipedia-ambassadør