Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

 

  • Моля, прочетете:
    Личен призив на
    редактора в Уикипедия Айзък Косгей

Appeal

От редактора в Уикипедия Айзък Косгей

Знанието е за всички, дори и за тези, които нямат достъп до интернет. Днес повечето училища в Кения вече разполагат с компютри. Но в доста от тях няма връзка с интернет, особено в по-отдалечените райони на страната.

Аз съм доброволец в Уикипедия и като такъв се стремя да допринасям основно за офлайн версията ѝ. Това е версия на Уикипедия само с текст, която може да бъде използвана без необходимост от връзка с мрежата.

Пътувайки с обществен транспорт или таксита, въоръжени само с компакт дискове, флашки, лаптоп и проектор, ние с приятелите ми посещаваме училища из цяла Кения.

Инсталираме Уикипедия на компютрите в училищата и показваме на учителите как работи проектът. След това правим демонстрация пред цялото училище, като използваме проектора и разясняваме значимостта на Уикипедия.

Учителите ни споделят, че този проект е променил живота на хиляди ученици и е постигнал невероятен успех в осъвременяване на образователната система в Кения. Учениците проявяват огромен интерес да научават нови и интересни факти за всичко в заобикалящия ги свят и изказват своите благодарности, че сме ги направили съпричастни към този уникален проект.

Благодарение на Уикипедия – и на няколко дълги пътувания с автобус по прашните пътища – цяло поколение ученици вече има достъп до най-голямата енциклопедия в света. За мен това е най-хубавото нещо, което някога се е случвало.

Дарявайки за Уикипедия, Вие променяте света! Благодаря Ви от цялото си сърце.

Айзък Косгей
Студент по икономика и доброволец на Уикипедия