Fundraising 2012/Translation/Isaacov nagovor

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

 

  • Prosimo, preberite
    osebni nagovor
    wikipedista Isaaca Kosgeia

Appeal

Wikipedist Isaac Kosgei

Znanje pripada vsem, tudi tistim brez internetne povezave. Dandanes ima večina šol v Keniji računalnike. Vendar jih je veliko še vedno brez internetne povezave, zlasti v odročnih delih moje domovine.

Kot wikipedist si prizadevam za širjenje Wikipedije v "off-line" različici. To je zgolj tekstovna različica Wikipedije, ki deluje brez internetne povezave.

S prijatelji potujemo od šole do šole; opremljeni s cedeji, USB-ključki, prenosnim računalnikom in projektorjem se vozimo z avtobusi in taksiji po vsej Keniji.

Na šolske računalnike namestimo Wikipedijo in učiteljem pokažemo, kako stvar deluje. Potem pred vso šolo s projektorjem izvedemo predstavitev Wikipedije in jim pojasnimo, kako pomembna je.

Učitelji so nam povedali, da je naš projekt spremenil življenja na tisoče šolarjev in sprožil revolucijo v Kenijskem izobraževalnem sistemu. Učenci so nad Wikipedijo izjemno navdušeni in se nam zahvaljujejo za naše delo.

Zahvaljujoč Wikipediji – in dolgim, prašnim vožnjam z avtobusom – imajo zdaj cele generacije učencev dostop do največje enciklopedije na svetu. Zame je to najlepša stvar, kar sem jih doživel.

Ko prispevate nekaj denarja za Wikipedijo, spreminjate svet na bolje. Za vaš prispevek sem vam iz srca hvaležen.

Isaac Kosgei,
študent poslovnih ved in wikipedijski prostovoljec