Fundraising 2010/thank you/nl


Notice edit

  • een dankwoord van
    Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia

Quote edit

  • "Stelt u zich een wereld voor waarin iedereen ter wereld vrije toegang heeft tot het geheel van alle menselijke kennis."
  • — Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia

Dankwoord van Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia edit

Ongelofelijk!

Ieder jaar stelt de Wikimedia Foundation zichzelf een doel dat lastig haalbaar is. Dat doen wij, omdat de websites van Wikimedia en de gemeenschap steeds groeien. Wikipedia is naar bezoekersaantal de vijfde website ter wereld, maar het aantal werknemers, de infrastructuur en begroting zijn zeer bescheiden in vergelijking met andere websites uit de top 10.

Ieder jaar wordt er wereldwijd gedoneerd om Wikipedia en haar zusterprojecten te ondersteunen. Onze allereerste fondswerving was slechts een oproep aan de gemeenschap om voor een vrijwilliger een broodnodige laptop te kunnen kopen. Later werd hij onze eerste technische directeur.

Dit jaar is in het bijzonder speciaal, omdat wij de tiende verjaardag van Wikipedia vieren. Daarom is het belangrijk dat wij dit jaar op zo’n goede manier beginnen: met een sterke positie van de Wikimedia foundation is de financiële ondersteuning van Wikipedia gegarandeerd, zodat de projecten zich ook in de aankomende tien jaar kunnen ontwikkelen. Ook al is dit jaar meer dan ieder voorgaand jaar ingezameld - 16 miljoen dollar wereldwijd - het was ook de kortste fondsenwerving tot nu toe.

Ik heb nog enkele cijfers voor u:

  • Meer dan 500.000 donaties aan de Wikimedia Foundation
  • Bijna 130.000 donaties aan lokale Wikimedia organisaties
  • Gemiddelde bijdrage wereldwijd: $22.

Deze fondsenwerving had alle ingrediënten in zich, die wij zo waarderen in Wikimediaprojecten: mensen treffen elkaar, delen wat zij hebben en gezamenlijk bereiken we geweldige resultaten. De giften van een ICT'er uit Bombay (India), een beurshandelaar uit Londen en een student uit Moskou zorgen er gezamenlijk voor dat wij in staat zijn om dit gemeenschappelijk project in stand te houden en ook volgend jaar te kunnen ondersteunen.

Nu is het moment om dit succes te vieren.

Uit de grond van mijn hart, en mede namens meer dan 100.000 actieve vrijwilligers: bedankt!

Jimmy Wales

Oprichter van Wikipedia

P.S. Voor de viering van Wikipedia's tiende verjaardag organiseren vrijwilligers vieringen. Lees hier meer over op http://ten.wikipedia.org. En, als je nog geen donatie hebt gedaan: het is nog niet te laat. Klik hier om te doneren.

Wikipedia 10 edit

  • Wikipedia wordt 10 jaar oud!
  • Klik hier om er meer over te lezen en hoe je kunt deelnemen.