Afiliats del moviment Wikimedia/Principis

This page is a translated version of the page Wikimedia movement affiliates/Principles and the translation is 100% complete.
S'espera que els afiliats del moviment Wikimedia i les entitats que treballin amb ells, com ara el Comitè d'Afiliacions, segueixin els principis dels afiliats del moviment Wikimedia que es desenvolupen al projecte de funcions del Moviment.


Principis dels afiliats del moviment Wikimedia
Ampliar la xarxa
Els grups que donin suport al nostre moviment (de forma informal i formal) i que compleixin els criteris de reconeixement s'han d'incloure a la nostra metaestructura organitzativa de manera que reforcin la nostra xarxa global.
Flexibilitat
Deixeu la porta oberta perquè les organitzacions o grups puguin passar d'un estat a un altre, per permetre el canvi i no obligar les persones a un model que potser no s'adapta a les seves necessitats.
Acompanyeu, no empenyeu
Feu disponible la informació sobre els principis, els paràmetres i el procés per afiliar-se al moviment Wikimedia. Tingueu en compte els avantatges, desavantatges, drets i obligacions de cada model. Ajudeu els grups a triar la millor opció que s'adapti a la seva feina, però deixeu-los decidir.
Cap jerarquia; cooperació
Prioritzeu la cooperació entre afiliats. Els afiliats múltiples que conviuen en una àrea no es troben en una jerarquia, sinó que han de posar-se d'acord sobre com conviure a les seves àrees, cooperar i evitar la duplicació de treballs.
La comunicació és clau
La consulta, el flux d'informació i la comunicació són fonamentals, sobretot en àrees geogràfiques o temàtiques de superposició, tant per treballar de forma col·laborativa com per evitar col·lisions o conflictes. Compartiu informació sobre projectes potencialment superposats entre tots els grups afectats. Assegureu-vos que els informes públics compleixen els nostres estàndards de responsabilitat.
Evitar burocràcia innecessària
Els col·laboradors han d'intentar treballar amb grups existents sempre que sigui possible. No s'han de formar noves entitats només per desacords personals.
Empoderar els contribuïdors
La raó principal per reconèixer els afiliats és donar-los la possibilitat de rebre més reconeixement i suport a les seves comunitats i identificar la seva feina amb els projectes.