Избори на Фондация Уикимедия/2017/Актуализации/Начало на изборите за Съвет на настоятелите на Фондация Уикимедия 2017

Info Изборите приключиха на 11 юни 2017. Гласове повече няма да се приемат.
Резултатите бяха обявени на или преди 19 юни 2017. Моля, помислете за оставяне на отзиви по отношение на изборите през 2017 г. на направената след изборите страница.

Моля, приемете извиненията ни за кръстосаното публикуване на това съобщение.

От името на Изборния комитет на Фондация Уикимедия, имам удоволствието да Ви съобщя, че скоро ще бъдат приемани номинации за изборите за Съвета на настоятелите на Фондация Уикимедия 2017.

Съветът на настоятелите (за по-кратко: Съветът) е орган за вземане на решения, което носи крайната отговорност за дългосрочната устойчивост на Фондация Уикимедия, така че ние отдаваме голямо внимание на широкото участие в неговия избор. Повече информация за ролята на Съвета може да намерите в Избори на Фондация Уикимедия/2017/Съвет на настоятелите. Моля, прочетете писмото на Съвета на настоятелите, призоваващо за подаване на кандидатури на Избори на Фондация Уикимедия/2017/Съвет на настоятелите/Покана към кандидатите.

Фазата на подаване на кандидатури ще продължи от 7 април (00:00 UTC) до 20 април (23:59 UTC).

Също ще се приемаме въпроси към кандидатите от 7 април до 20 април. Можете да задавате въпросите си на Мета-Уики.

След като срокът за задаване на въпроси приключи на 20 април, Изборният комитет ще събере въпросите към кандидатите за отговори от началото на 21 април.

Целта на този процес е да се запълнят трите места, избирани от общността в съвета на настоятелите на Фондация Уикимедия. Резултатите от изборите ще бъдат използвани от самия Съвет, за да избере своите нови членове.

Пълният график за изборите за Съвет на настоятелите е както следва. Всички дати са включително, тоест от началото на първия ден (UTC) до края на последния.

  • 7 април (00:00 UTC) - 20 април (23:59 UTC) - Номинации за Съвета
  • 7 - 20 април - Период на подаване на въпроси към кандидати за Съвет на настоятелите
  • 21 - 30 април - Отговори на въпросите от страна на кандидатите
  • 1 – 14 май – Период на гласуване за кандидатите
  • 15 – 19 май – Проверка на гласовете за кандидатите за Съвет
  • 20 май – Планирана дата за обявяване на резултатите за Съвета

В допълнение към изборите за Съвет на настоятелите, скоро ще проведем и избори за следните роли:

Моля, имайте предвид, че тази година изборите за Съвет на настоятелите ще бъдат проведени преди изборите за КРС и омбудсман. На кандидатите, които не са избрани в Съвета, изрично е позволено и са насърчават да се представят като кандидати за длъжностите в КРС или като омбудсман след обявяването на резултатите от изборите за Съвета на настоятелите.

Повече информация за тазгодишните избори може да намерите на Избори на Фондация Уикимедия/2017.

Моля, чувствайте се свободни да публикувате бележки за провеждането на изборите на Разговори на Вашия проект. Всички въпроси, свързани с изборите, могат да бъдат публикувани на беседата на Мета, или изпратени на пощенския списък на Изборния комитет, board-elections@wikimedia.org.


От името на Изборния комитет,

Кейти Чан, председател, Изборен комитет на Фондация Уикимедия

Джо Съдърланд, адвокат на общността, Фондация Уикимедия