Translation requests/WMF/Home/mk

Домашна страница Edit

Замислете си свет каде секој би можел да има удел во слободниот и целосен пристап кон севкупното човеково знаење. Кон тоа се стремиме.
Потребна ни е вашата помош. Поддржете ја Фондацијата Викимедија денес со прилог.

Блог на Викимедија Edit

Прочитајте ги актуелностите и колумните на Фондацијата Викимедија.

Wikimedia Indonesia’s 2023–2027 Strategic Plan is now available
Wikimedia Indonesia is pleased to announce that the 2023–2027 strategic plan has been finally approved. This post will dive into this plan and see what...
Rachmat WMID 2023-09-20 17:15:47
What is a Wikimedian life without a first Wikimania!
While numerous in-person events were shut by COVID-19, and non-closing virtual meetings were opened via Zoom, Jitsi, etc. Does this portend the end of Wikimania?...
Nada kareem22 2023-09-20 16:39:43
Tech/News/2023/38
Other languages: Afrikaans, Bahasa Indonesia, Deutsch, English, Hausa, Tiếng Việt, Türkçe, français, italiano, norsk bokmål, polski, suomi, svenska, čeština, русский, українська, עברית, العربية, हि...
quiddity-WMF 2023-09-18 19:23:12
Hygrometer, snails and global database: meet a celebrated Wikimedian from the CEE region!
This is probably a situation familiar to many of us: while reading Wikipedia, we stumble upon an unexpected red link, indicating that there is an...
Natalia Szafran-Kozakowska 2023-09-18 15:43:27
I was the only Czech at Wikimania 2023 in Singapore. How was it?
Wikimania is an annual international conference hosted by the Wikimedia Foundation. Topics of presentations and discussions include Wikimedia projects such as Wikipedia and its sister...
Janbery 2023-09-18 15:40:57
Empowering Women: A Harmonious Fusion of Festivals and the WikiWomenCamp in India
In the resplendent month of October, India comes alive with a breathtaking symphony of festivals that embrace the essence of womanhood, radiating a sense of...
WWC2023 2023-09-15 12:00:00

Поддржете нè Edit

Фондацијата Викимедија во голема мера зависи од дарежливоста на корисниците. Помогнете нè денес со ваш прилог - било да е време, пари или машинска опрема. Страницата „Добродетели“ е посветена на фирми и поединци кои ни помагаат да ги одржиме проектите на Викимедија. Фондацијата Викимедија не ги застапува активностите на овие деловни добродетели.

Фондацијата Викимедија е регистрирана по непрофитна организација 501(c)(3) во САД, а донациите од жители на САД се подобни за даночно олеснување. Ова важи и за извесни други земји. Повеќе ќе најдете на страницата „Даночни олеснувања за донациите“. Погледајте ја страницата за собирање средства за да дознаете како да давате прилози преку PayPal, MoneyBookers, по пошта или депозит. За сите други видови донации, контактирајте нè.

За организацијата Edit

Одборот на доверители е врховниот управен орган на Фондацијата Викимедија со надлежност да ги води и насочува активностите на Фондацијата. Статутот на фондацијата може да се прочита на страницата „Статут на Фондацијата Викимедија“. Другите правила кои ги одредува одборот се наведени на страницата Правила.

Фондацијата раководи со буџетот, кој главно е наменет за финансирање на сметачката опрема и вдомувањето. Во останатите трошоци спаѓаат човечките ресурси кои се неопходни за работата на проектите, иако највеќето од нив се доброволци. На ова мрежно место има и записници од состаноците на Одборот.

Поактуелните одлуки на Одборот ќе ги најдете на страницата Решенија.

Годишен извештај за 2008/2009 г. Edit

Прочитајте го
Годишниот извештај
на Викимедија за 2008/2009 г.

Викимедија однатре Edit

Погледајте ја снимката „Викимедија однатре“


Новости Edit

Повеќе информации на страницата Актуелности.

Projects of the Wikimedia Foundation (read more...)
 

Правила за приватност: Кога ги прелистувате страниците на нашите проекти, ние не прибираме повеќе информации од она што го заведуваат опслужувачките дневници. Ако учествувате во проектите, секој збор го објавувате јавно. Треба да знаете дека сето она што ќе го напишете ќе стои засекогаш. Тука спаѓаат статии, кориснички страници, страници за разговор и други страници на проектите. Прочитајте ги официјалните правила за повеќе информации.