אסטרטגיה/תנועת ויקימדיה/2017/מעגל 2/השתלבות במערך הידע הגלובלי

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2/Engaging in the Knowledge Ecosystem and the translation is 98% complete.

עד לשנת 2030, תנועת ויקימדיה תשפר בצורה דרמטית את האיכות, הגיוון והזמינות הגלובלית של הידע החופשי, על ידי עבודה עם מוסדות וארגונים מגוונים המשתפים פעולה למען ידע חופשי לכל. התוכן של ויקימדיה, הטכנולוגיה והקהילות ישתלבו בתחום הלמידה הפורמלית והבלתי-פורמלית ברחבי העולם, בשיתוף עם המוסדות המובילים בעולם בתחום החינוך, האמנויות, הבידור, החברה האזרחית, הממשלה, המדע והטכנולוגיה. באמצעות שותפויות אסטרטגיות ברחבי התנועה שלנו, אנו נבנה דור חדש ומגוון של ספקי וצרכני ידע, אשר ייצור ויתחזק גוף הולך וגדל של ידע נגיש צורה חופשית. אנו נהפוך את ויקימדיה לחלק בלתי נפרד ממערך הידע הגלובלי.

The following discussion is closed.

Cycle 2 of the discussion is now closed. Please discuss the draft strategic direction (link coming soon).

תתי-נושאים

נושא זה מבוסס על התוכן שנוצר במהלך השלב הראשון של הדיונים. אלו הם תתי-הנושאים התומכים בנושא זה. לפרטים נוספים, ראו סיכום השלב הראשון, כמו גם את מסמך המקור והמתודולוגיה של 1,800 + ההצהרות השונות.

  • חינוך
  • מוסדות
  • מורים
  • תוכניות קיימות

תובנות מהדיונים ומהמחקר האסטרטגי

תובנות מקהילת ויקימדיה (במסגרת הדיון)

תובנות משותפים חיצוניים וממומחים

תובנות ממחקרים אודות משתתפים (קוראים ועורכים)

מחקרים אחרים

לגבי חינוך

  1. הבנק העולמי: http://data.worldbank.org/topic/education
  2. חינוך באו"ם: http://www.un.org/sustainabledevelopment/education
  3. Brookings: בשעה שהאוריינות הכללית תעלה, הגישה הגלובלית לחינוך על-תיכוני תישאר מחוץ להישג ידם של מיליארדי אנשים: https://www.brookings.edu/research/why-wait-100-years-bridging-the-gap-in-global-education
  4. Inter-Agency Network for Education in Emergencies: Burns, M. and Lawrie, J. (Eds.). (2015). Where It’s Needed Most: Quality Professional Development for All Teachers. New York, NY: Inter-Agency Network for Education in Emergencies.
  5. UNESCO: Miao, Mishra and McGreal (2016). Open Educational Resources: Policy, Costs and Transformation. Paris, UNESCO.
  6. אונסקו: http://unesdoc.unesco.org/images/0021/002164/216451E.pdf
  7. Harvard Business Review: https://hbr.org/2015/09/whos-benefiting-from-moocs-and-why

שאלות

ראו התייחסות לשאלות אלו בדף השיחה

"אלו השאלות העיקריות שאנו מבקשים שתתייחסו אליהן במהלך הדיון הזה. אתם מוזמנים לספק סימוכין לתשובותיכם במידת האפשר. אנו מכירים בכך שאין לכם בהכרח זמן לענות על כל השאלות; כדי לעזור לכם לבחור במה להתמקד, רשמנו שלושה סוגים של שאלות בהמשך. השאלות העיקריות הן השאלות החשובות ביותר במהלך מחזור הדיון הזה."

שאלות עיקריות
  1. איזו השפעה תהיה לנו על העולם במידה ונקדם את הנושא הזה?
    • שימו לב שאם כבר העליתם רעיונות שענו על שאלה זו עבור נושא זה במסגרת דיון הקודם, שקלו להוסיף קישור לרעיונות אלו, במקום לכתוב מחדש את ההצהרה כולה. (ראו כאן). אם יש לכם משהו חדש להוסיף לתגובתכם בעבר, עם זאת, בבקשה עשו זאת.
  2. עד כמה חשוב הנושא הזה ביחס ל-4 הנושאים האחרים? מדוע?
שאלה משנית
  1. התמקדות דורשת פשרות. אם נגדיל את המאמץ שלנו בתחום זה ב-15 השנים הבאות, האם יש משהו שאנחנו עושים היום שנצטרך להפסיק לעשות?
שאלות הרחבה
  1. מה עוד כדאי להוסיף לנושא זה כדי להפוך אותו משמעותי יותר?
שאלות הרחבה
  1. מי עוד יפעל בתחום הזה, וכיצד נוכל לשתף איתו פעולה?

תגובות נוספות:

זכרו, אם יש לכם מחשבות על התהליך האסטרטגי, או על נושאים גדולים יותר, שתפו אותם כאן, שם הן נמצאות במעקב יומיומי!

"במידה ויש לכם רעיונות ספציפיים לפיתוח ולקידום התוכנה, אנא שקלו לשתף אותם בדף זה.