Meddelande om enhetlig användarinloggning/Meddelande om NamnByte

This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement and the translation is 100% complete.


Målet för enhetlig användarinloggning (Single-user Login, eller SUL) är att se till att varje Wikimediaskribent har ett enda globalt användarkonto med ett och samma användarnamn i alla projekten. Som du kanske känner till håller det efter ett längre uppehåll på att införas som ett samarbete mellan byråkrater, stewarder, och Wikimediastiftelsens tekniker. Detta kommer även att tillåta verktyg såsom väntelistor och underrättelser över alla wikis. Inget datum har i nuläget satts för slutförande av enhetligt användarinloggning.

Som del av denna process kommer alla namnbytesprocesser att ändras till en enda global namnbytesprocess. Från och med den 15 september 2014 kommer lokala byråkrater inte att kunna utföra namnändringar. Globala namnändrare håller på att etableras för att säkerställa att alla projekt och språk representeras korrekt vid detta datum. För tre veckor sedan skickade jag en notis till alla byråkrater om denna process med en inbjudan att delta, och många har börjat begära medlemskap i denna grupp. Tillsammans med stewarder kommer de globala namnändrarna att ha befogenhet att hjälpa skribenter genom den ofta besvärliga processen att få ett globalt användarnamn.

Avslutningsvis, besök gärna Special:MergeAccount för att förena dina konton om du inte gjort det ännu. Om dina lokala sidor om namnändring behöver uppdateras, gör gärna det och överväg att dirigera användare till m:SRUC för framtida namnändringsförfrågningar, framför allt om detta projekt saknar byråkrater som kan döpa om användare globalt. Om du har fler frågor kan du läsa mer på Metas hjälpsida. Du kan även följa de tekniska detaljerna på mediawiki.org. Kontakta mig gärna på Meta om du har några frågor. Tack för ditt engagemang.