Ei avoimia välityspalvelimia

This page is a translated version of the page No open proxies and the translation is 78% complete.
Outdated translations are marked like this.
Käytännöt ja suuntaviivat Ei avoimia välityspalvelimia
Oikopolku:
NOP
WM:NOP

Tällä sivulla on tietoja avoimien välitysten estämisestä kohteessa Meta ja kaikissa muissa Wikimedia projects. Hankkeissa voi olla paikallisia käytäntöjä, jotka ylittävät tämän maailmanlaajuisen käytännön. Siitä keskusteltiin helmikuussa 2004, ja toimintapoliittinen sivu perustettiin maaliskuussa 2006.

Käytäntö

Julkisesti saatavilla olevat välityspalvelimet (mukaan lukien maksulliset välityspalvelimet) voidaan estää minkä tahansa ajan milloin tahansa. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa laillisiin käyttäjiin, ne eivät ole aiotut kohteet ja voivat vapaasti käyttää välityspalvelimia, kunnes ne on estetty. Tor muokkaaminen puolestaan estetään automaattisesti. lukeminen Meta tai toiseen Wikimedia-projektiin ei aseteta rajoituksia avoimen tai anonyymin välityspalvelimen kautta.

Ei-staattinen IP addresses tai isännät, jotka eivät muuten ole pysyviä välityspalvelimia, on yleensä estettävä lyhyemmäksi ajaksi, koska IP-osoite todennäköisesti siirretään tai määritetään dynaamisesti uudelleen tai avoin välityspalvelin suljetaan. Kun IP-osoite on suljettu, se on poistettava eston poistamisesta.

Poikkeukset

Muokkaajat voivat muokata niitä avoimella välityspalvelimella IP block exempt -lippu. Tämän myöntää paikallisille projekteille administrator ja maailmanlaajuisesti stewards.

Joka tapauksessa, monet käyttäjät ovat tiedossa käyttää kautta avointa välityspalvelinta tietämättään, koska oletusasetus niiden selaimen. Ennen kuin haet IP-ryhmäpoikkeusta (joka voi viedä aikaa ja sitä ei voida taata myönnettäväksi), tarkista selaimesi internet-yhteys ja vaihda se ilman välityspalvelinta.

Yleiset poikkeukset ja valitukset

Jos IP-osoitteesi on estetty kaikissa wikeissä[1] ja uskot, että tämä oli vahinko, tai jos sinun täytyy käyttää Tor:ia pätevistä syistä ja ei voi,,[2] voit ottaa yhteyttä stuerteihin. He voivat poistaa maailmanlaajuisen eston tai myöntää sinulle poikkeuksen.

 • Suositeltu tapa on lähettää luottamusmiehille yksityinen sähköposti wikimedia.org (direct contact form). Voit käyttää mitä tahansa kieltä, me teemme parhaamme. Sisältää:
  1. IP mainittu virheilmoituksen jonka sait,[1][2]
  2. käyttäjätunnus, jota käytät tai haluat käyttää ja
  3. miksi uskot, että maailmanlaajuinen esto oli virhe tai miksi sinun täytyy käyttää Tor:ia.
 • On myös mahdollista käyttää Meta-Wiki request page, jos pystyt muokkaamaan sitä ja muista jakaa IP-osoitteesi (maailmanlaajuiset lohkot) tai syyt yksityisyyteen (Tor-käyttöä varten). Maailmanlaajuiset estot eivät koske Meta-Wikiä.

Jos sinun IP on avoin välityspalvelin, sitä ei vapauteta. On todennäköisempää, että poikkeus myönnetään, jos annat hyviä syitä ajatella, ettet käytä sitä väärin; ilmeiset tapaukset ovat esimerkiksi Kiinan suuren palomuurin estämiä käyttäjiä ja tilejä, joilla on merkittäviä aiempia maksuja.

Jos Tor-poikkeus myönnetään sinulle eikä sinulla vielä ole tiliä, luottamusmies luo sinulle myös sellaisen ja saat väliaikaisen salasanan sähköpostiosoitteeseesi.

Please do not place a local unblock request on your user talk page, they are reserved for local blocks. Local administrators are unable to remove global blocks, and will simply repeat the general instructions.

Paikalliset poikkeukset

Jos olet kiinnostunut muokkaamaan vain yhtä tai muutamaa wikiä, voit pyytää paikallista poikkeusta. Hankkeet, joiden käytännöt mahdollistaa poikkeukset, on lueteltu esimerkkeinä seuraavasta:

Jos haluat käyttää muita hankkeita, tarkista heidän käytännöistään tai ota yhteyttä paikalliseen sysop.

Perustelu

Vaikka Meta kannustaa ketään maailmassa osallistumaan, tällaisia välityspalvelimia käytetään usein väärinkäyttäytymiseen. Koska MediaWiki (wiki-ohjelmisto) riippuu IP-osoitteista järjestelmänvalvojan toimia väärinkäytöksiä vastaan, avoimen välityspalvelimen avulla käyttäjät voivat täysin kiertää järjestelmänvalvojia. Komentosarjojen tai bottien käytön ansiosta pahantahtoiset käyttäjät voivat nopeasti kiertää IP-osoitteita aiheuttaen jatkuvia häiriöitä, joita avuttomat järjestelmänvalvojat eivät voi pysäyttää. Wikimedia-projekteihin on kohdistunut useita tällaisia hyökkäyksiä, jotka aiheuttavat suuria häiriöitä ja miehittävät järjestelmänvalvojia, jotka muutoin käsittelisivät muita huolenaiheita.

Tämän käytännön tiedetään aiheuttavan vaikeuksia joillekin toimittajille, joiden on käytettävä avoimia välityspalvelimia kiertääkseen censorship missä he asuvat; tunnettu esimerkki on People's Republic of China joka satunnaisesti yrittää prevent the people in China lukemasta tai muokkaamasta Wikipediaa.

Viitteet

 1. a b Virheviesti näyttää tältä:

  Your IP address has been blocked on all wikis.

  The block was made by $1 ($2). The reason given is $3.

  • Start of block: $4
  • Expiry of block: $5

  Your current IP address is $6. Please include all above details in any queries you make.

  If you believe you were blocked by mistake, you can find additional information and instructions in the No open proxies global policy. Otherwise, to discuss the block please post a request for review on Meta-Wiki.

 2. a b Virheviesti näyttää tältä:

  Your IP address, $1, has been automatically identified as a Tor exit node. Editing through Tor is blocked to prevent abuse. For additional information and instructions to legitimate users, see the No open proxies global policy.

Katso myös