Estratègia del Moviment/Recomanacions

This page is a translated version of the page Movement Strategy/Recommendations and the translation is 85% complete.
Recomanacions de l'estratègia del moviment Wikimedia 2030

10 Recommendations

El 2017 vam crear una direcció estratègica per guiar el nostre el Moviment cap al futur: El 2030, Wikimedia s’haurà convertit en la infraestructura essencial de l’ecosistema de coneixement lliure, i qualsevol persona que compartisca la nostra visió podrà unir-se a nosaltres.

Durant un període de dos anys, persones de tot el nostre Moviment s’han unit en un procés obert i participatiu per debatre què podem fer per aconseguir-ho. El resultat és un conjunt de recomanacions i principis subjacents que proposen canvis estructurals i sistèmics que ens permetran crear el futur del nostre Moviment junts. Aquestes descriuen com podem créixer de forma sostenible i inclusiva. Presenten formes amb què podem treure el màxim partit de les noves oportunitats i abordar els desafiaments presents i futurs. Així mateix, suggereixen formes en què podem assolir la igualtat en el coneixement i posar-lo a disposició com a servei. D’aquesta manera, tots aquells que ja formen part del nostre Moviment o que vulguen unir-s’hi, poden participar en la captura, l’intercanvi i la facilitació de l’accés al coneixement lliure.

Les recomanacions són:

Augmentar la sostenibilitat del moviment Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge
Millorar l'experiència d'usuari Gestionar el coneixement intern
Garantir la seguretat i la inclusió Identificar temes per a un major impacte
Garantir l'equitat en la presa de decisions Innovar en coneixement lliure
Coordinar les parts interessades Avaluar, iterar i adaptar

More than 40 Initiatives

 
Visual presentation of the initiatives.

Each Recommendation is further broken down into what we call “Initiatives”. These are more detailed areas of work we need to engage in together across the Movement. Some of this work needs to be coordinated. Some of it needs to happen in localized contexts. All of it requires people working together. So, join us! To dive deeper into the Initiatives, please click here.

Com llegir les recomanacions

A les pàgines següents, trobareu la primera versió del document d'estratègia del moviment, que inclou 10 recomanacions per al canvi, 10 principis subjacents i una narrativa del canvi que explica com s’han entrellaçat i dissenyat aquestes recomanacions en el seu conjunt, per tal d’ajudar a alinear-se amb la nostra direcció estratègica. També hi ha un glossari amb els conceptes clau i un resum del document. Fes una ullada als canvis per tal de trobar les diferències entre les versions anteriors i la final.

Les recomanacions següents s’estructuren en els apartats “Què”, “Canvis i accions” i “Raonament”. Què fa referència a la necessitat identificada o l’enfocament estratègic ambiciós. Canvis i accions presenta els efectes i resultats que cal perseguir per assolir el Què. Per últim, Raonament inclou antecedents i explica per què calen els canvis i accions per avançar cap a la Direcció Estratègica del 2030. Aquestes recomanacions estan interconnectades i es donen suport mutu. No es presenten per cap ordre implícit d’importància o prioritat.

Recomanacions creades pel Moviment

 Increase the Sustainability of Our MovementImprove User ExperienceProvide for Safety and InclusionEnsure Equity in Decision-makingCoordinate Across StakeholdersInvest in Skills and Leadership DevelopmentManage Internal KnowledgeIdentify Topics for ImpactInnovate in Free KnowledgeEvaluate, Iterate, and Adapt

El present contingut s'ha desenvolupat durant vora dos anys, amb la participació d'un centenar de Viquimedistes d'arreu del món, incloent-hi voluntaris, personal i membres de la junta dels afiliats i la Fundació Wikimedia, així com representants d'organitzacions afins. Diferents converses online i presencials han ajudat a donar-li forma, amb les aportacions que els i les Viquimedistes han aportat en cada fase. Ha estat un esforç participatori que ha cobert tots els racons del moviment. Llegiu més sobre els i les qui han contribuït a crear el contingut.

Vols experimentar aquest contingut en un altre format?

Hem creat una varietat de formes per llegir, escoltar i aprendre sobre les recomanacions:

Marc Miquel Ribé, membre del grup de treball sobre diversitat i del grup de redacció, també ha compartit les seves idees sobre com es van desenvolupar les recomanacions i les idees que les van donar forma en aquesta entrevista (en anglès).