Estratègia del Moviment/Quant a

This page is a translated version of the page Movement Strategy/About and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.
EL CAMÍ CAP AL FUTUR
Estratègia Wikimedia 2030

Què és l'Estratègia 2030?

Durant aproximadament dues dècades, els wikimedistes han treballat junts per construir la major font de coneixement lliure en la història de la humanitat. Durant aquest temps, hem passat de ser un petit grup d'editors a una comunitat diversa d'editors, desenvolupadors, afiliats, lectors, defensors, donants i socis.

Avui som més que un grup de llocs web i projectes. Ens hem convertit en un moviment arrelat en uns valors i amb una poderosa visió. Tots tenim ara l'oportunitat de decidir cap on anem a partir d'aquí. Podem decidir com fer realitat la nostra visió. Què haurem aconseguit d'aquí deu anys?

On som ara?

Clica cada fletxa per saber més sobre els diferents passos del Procés d'Estratègia!
Special:MyLanguage/Strategy/Wikimedia movement/2017Special:MyLanguage/Strategy/Wikimedia movement/2018-20Special:MyLanguage/Strategy/Wikimedia movement/2018-20/TransitionSpecial:MyLanguage/Wikimedia 2030/Implementation
Després d'una àmplia consulta el 2017, la primera fase del procés d'Estratègia del Moviment va produir una Direcció Estratègica per guiar el moviment cap al futur. Les recomanacions es van redactar en la segona fase per ajudar-nos a orientar-nos cap a la nostra direcció estratègica i lluitar per l'equitat del coneixement i el coneixement com a servei. Prop de 100 wikimedistes es van reunir en nou grups de treball per redactar aquestes recomanacions. Després de múltiples iteracions i consultes amb les comunitats, es van publicar el maig de 2020 les deu recomanacions i els principis, tot concloent així la segona fase del procés.

D'octubre a desembre de 2020, les comunitats de Wikimedia, els afiliats i l'equip de suport a l'estratègia del moviment van organitzar prop de 50 esdeveniments per prioritzar les recomanacions. Com a resultat d'aquests actes, així com de l'esdeveniment Converses Globals, es van escollir vuit grans iniciatives i clústers d'iniciatives (un conjunt de diversos projectes) com a prioritats per a la implementació. Durant el desembre de 2020 i el febrer de 2021, els vuit primers clústers d'iniciatives, sobrenomenats del clúster A a H, es van debatre en una sèrie d'esdeveniments de seguiment. Els resultats de les discussions de seguiment es van publicar en informes detallats a Meta. La implementació ja ha començat. Es pot trobar informació sobre l'estat actual aquí.

Qui està treballant en l'Estratègia?

L'Estratègia del Moviment Wikimedia 2030 ha estat un procés obert i participatiu. Si bé ha comptat amb el suport del personal de la Fundació Wikimedia, l'estratègia s'ha basat en una sèrie de consultes a tot el moviment i una alta participació de voluntaris. En la seva primera fase, es van combinar més de 1800 opinions de prop de cent comunitats per crear la Direcció Estratègica. En la seva segona fase, més de cent voluntaris, de diverses comunitats i afiliats, van crear junts les recomanacions i principis, informats per una àmplia retroalimentació del moviment.

El procés apunta a una major obertura i participació en tot el moviment per donar forma al nostre futur, especialment de les comunitats del projecte i dels grups infrarepresentats. A finals de 2020, diversos grups de wikimedistes, amb participació i orientació a la wiki, van crear un esquema per als esdeveniments de transició en línia. Més tard, centenars de wikimedistes de procedències diverses es van unir a les Converses Globals per prioritzar les recomanacions i les iniciatives.