Субвенције:Почетак

This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 50% complete.
Добродошли у Фондове Викимедијине Задужбине
Wikimedia Foundation logo - vertical.svg

Задужбина Викимедија подржава појединце и организације широм света у повећају разноврсности, досега, квалитета и квантитета бесплатног знања. Промовишемо једнакост знања у складу са стратешким правцем Викимедијиног покрета. Наши програми финансирања су фокусирани на децентрализовано доношење одлука, регионалне комитете и допирање до недовољно заступљених заједница.

Наш приступ усредсређености на људе је изграђен на принципима једнакости и оснаживања, колаборацији и кооперацији, и промоције иновација и учења. Имамо три програма субвенција који подржавају појединце и организације: Фонд Викимедијине заједнице, Фонд Викимедијине алијансе и Викимедијин фонд за истраживање и технологију.


Видео представљање фондова Задужбине Викимедије

Програми финансирања

Adapted Wikipedia20symbol community2.svg
Фонд Викимедијине заједнице
Фонд заједнице је уједињени програм са флексибилном подршком и финансирањем за Викимедијанце који раде на једнакости знања у складу са Стратегијом заједнице.
Adapted Wikipedia20symbol knowledge.svg
Фонд Викимедијине алијансе
Фонд Викимедијине алијансе предвиђен је за организације са усклађеним мисијама у недовољно заступљеним заједницама које желе да сарађују и појачају наш рад․
Adapted Wikipedia20symbol chemistry.svg
Викимедијин фонд за истраживање и технологију
Фонд за истраживање и технологију намењен је за побољшање технологије, алата и истраживања како би се неговало окружење које ће боље реаговати и бити приступачније за доприносе.

Фондове Задужбине Викимедије подржава Тим за ресурсе заједнице. Наш тим обезбеђује доследну регионалну подршку и доприноси успостављању развоју учења. Разумемо утицај пандемије Ковид 19 широм света и наш први приоритет је да будемо солидарни и флексибилни са заједницама широм света.

Other funding programs

Adapted Wikipedia20symbol book.svg
Movement Strategy Implementation Grants
Movement Strategy Implementation Grants support projects that take the current state of a Movement Strategy Initiative and push it one step forward. The projects supported by these grants can be big or small, but all of them must make a case to advance one initiative.
Adapted Wikipedia20symbol world.svg
Wikimania scholarships
Individual scholarships: Stipends to support individuals attending the 2022 Wikimania to cover Wikimania-related expenses. All stipends are $200 USD. Affiliate Scholarships: Support access to and participation in your community. Scholarships can be used to support a number of needs and activities to support access and participation in Wikimania 2022.
Adapted Wikipedia20symbol reading.svg
Knowledge Equity Fund
The Wikimedia Foundation Knowledge Equity Fund is a new US$4.5 million fund created by the Wikimedia Foundation in 2020, to provide grants to external organizations that support knowledge equity by addressing the racial inequities preventing access and participation in free knowledge.
Adapted Wikipedia20symbol computer.svg
Wikimedia Hackathon Grants
We invite technical community members and affiliates to apply for Rapid Fund grants to host local meetups during or around the Hackathon. Grants can be between 500 and 5,000 USD. Please note that we cannot go above 5,000 USD per grant, so plan accordingly. The deadline to apply is March 20, 2022.
Adapted Wikipedia20symbol books.svg
Wikimedia Education Grants

See also