Beques:Inici

This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 50% complete.
Benvingut/da als Fons de la Fundació Wikimedia!
Wikimedia Foundation logo - vertical.svg

La Fundació Wikimedia dona suport a persones i organitzacions de tot el món per augmentar la diversitat, l'abast, la qualitat i la quantitat de coneixement lliure. Promovem l’equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del moviment Wikimedia. Els nostres programes de finançament se centren en la presa de decisions descentralitzades, en els comitès regionals i en arribar a comunitats poc representades.

El nostre enfocament centrat en les persones es basa en els principis d'equitat i empoderament, col·laboració i cooperació i la promoció de la innovació i l'aprenentatge. Tenim tres programes de finançament que donen suport a persones i organitzacions: el Fons de la Comunitat Wikimedia, el Fons d'Aliances Wikimedia i el Fons de Recerca i Tecnologia Wikimedia.

Vídeo d'introducció als Fons de la Fundació Wikimedia

Programes de finançament

Adapted Wikipedia20symbol community2.svg
Fons de la Comunitat Wikimedia
El Fons de la Comunitat és un programa unificat amb suport i finançament flexibles per a viquimedistes que treballen en l'equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del Moviment.
Adapted Wikipedia20symbol knowledge.svg
Fons d'Aliances Wikimedia
El Fons d'Aliances, per a organitzacions alineades amb la missió en comunitats poc representades que vulguin col·laborar i amplificar la nostra feina.
Adapted Wikipedia20symbol chemistry.svg
Fons de Recerca i Tecnologia Wikimedia
El Fons de Recerca i Tecnologia per millorar la tecnologia, les eines i la recerca per fomentar un entorn més sensible i accessible per a les contribucions.

Els Fons de la Fundació Wikimedia compten amb el suport de l'equip de Recursos Comunitaris. El nostre equip proporciona suport regional consistent i contribueix en l'establiment d'una mentalitat d'aprenentatge. Entenem l'impacte mundial de la contínua pandèmia de la COVID-19 i la nostra primera prioritat és ser solidaris i tenir flexibilitat amb les comunitats de tot el món.

Other funding programs

Adapted Wikipedia20symbol book.svg
Movement Strategy Implementation Grants
Movement Strategy Implementation Grants support projects that take the current state of a Movement Strategy Initiative and push it one step forward. The projects supported by these grants can be big or small, but all of them must make a case to advance one initiative.
Adapted Wikipedia20symbol world.svg
Wikimania scholarships
Individual scholarships: Stipends to support individuals attending the 2022 Wikimania to cover Wikimania-related expenses. All stipends are $200 USD. Affiliate Scholarships: Support access to and participation in your community. Scholarships can be used to support a number of needs and activities to support access and participation in Wikimania 2022.
Adapted Wikipedia20symbol reading.svg
Knowledge Equity Fund
The Wikimedia Foundation Knowledge Equity Fund is a new US$4.5 million fund created by the Wikimedia Foundation in 2020, to provide grants to external organizations that support knowledge equity by addressing the racial inequities preventing access and participation in free knowledge.
Adapted Wikipedia20symbol computer.svg
Wikimedia Hackathon Grants
We invite technical community members and affiliates to apply for Rapid Fund grants to host local meetups during or around the Hackathon. Grants can be between 500 and 5,000 USD. Please note that we cannot go above 5,000 USD per grant, so plan accordingly. The deadline to apply is March 20, 2022.
Adapted Wikipedia20symbol books.svg
Wikimedia Education Grants

See also