Fundraising 2010/Joan Gomà/sv


Joan Gomà

edit
  • Läs vad Wikipediaskribenten
  • Joan Gomà
  • har att säga
  • En vädjan från Wikipediaskribenten Joan Gomà

Det var inte fel, men det var bara inte tillräckligt rätt. Jag hittade en Wikipediaartikel om ett ämne som jag studerade när jag läste matematik. Jag lade märke till att några viktiga punkter saknades. Jag tryckte på redigeraknappen, gjorde några ändringar, och jag har skrivit och redigerat sedan dess.

Wikipedia är lika med summan av alla de gånger redigerare som jag har upptäckt fel. Människor över hela världen lägger till sin tid och energi till det enorma, hela tiden växande, kunskapslager som Wikipedia har blivit.

Fler än 400 miljoner människor använder Wikipedia och dess systerprojekt varje månad. Faktum är att det är den femte populäraste webbsidan i världen.

Men vad som verkligen är anmärkningsvärt med Wikipedia är att det är skapat av frivilliga, som arbetar med en artikel åt gången. Och eftersom Wikipedia är fritt från reklam faller det på oss som skapar och använder Wikipedia att bevara och försvara det.

Det är det Wikipedias årligen återkommande insamlingskampanj handlar om. Och det är anledningen till att jag har gjort en egen donation.

Jag hoppas att du väljer att göra detsamma idag genom att donera vad du nu är villig att avstå för att hålla Wikipedia fritt.

Tack,

Joan Gomà

Barcelona, Katalonien