Fundraising 2010/Joan Gomà/nl


Joan GomàEdit

  • Lees alstublieft:
  • Een persoonlijke oproep
  • van Wikipedia-editor Joan Gomà
  • Een bericht van Wikipedia-editor Joan Gomà

Het was niet fout, maar het was niet goed genoeg. Ik vond een Wikipedia-artikel over een onderwerp dat ik had bestudeerd als wiskundestudent. Ik merkte dat enkele belangrijke punten misten. Ik klikte op de knop om te bewerken, paste enkele zaken aan en sindsdien schrijf en bewerk ik op Wikipedia.

Wikipedia is de combinatie van al dit soort momenten van opmerkzaamheid van miljoenen schrijvers zoals ik. Mensen van over de hele wereld voegen hun tijd en energie toe aan de enorme, altijd groeiende verzameling van kennis die Wikipedia is geworden.

Meer dan vierhonderd miljoen mensen maken maandelijks gebruik van Wikipedia en haar zusterprojecten. Het is zelfs de op vier na populairste website ter wereld.

Maar wat echt verbazend is aan Wikipedia is dat het het resultaat is van vrijwilligers die elke keer weer één bijdrage per keer leveren. En omdat Wikipedia vrij is van advertenties is het aan ons, de auteurs en gebruikers van Wikipedia, om dit te beschermen en onderhouden.

Dat is waar de jaarlijkse Wikipedia-collectiecampagne om draait en dat is de reden waarom ik mijn persoonlijke schenking over heb gemaakt.

Ik hoop dat je er voor kiest om je vandaag bij me te voegen in het schenken van $20, $35, $50 of wat je maar kan om Wikipedia vrij te houden.

Dank,

Joan Gomà Barcelona (Catalonië)