Испитување на желбите на заедницата

This page is a translated version of the page Community Wishlist Survey and the translation is 98% complete.

Испитувањето на желбите на заедницата е годишној испитување кое го спроведуваат Техничарите на заедницата при Фондацијата Викимедија. Оваа екипа е посветена на задоволување на потребите на активните уредници за подобрени алатки за стручно згрижување и модерација. Настанокот на екипата Техничари на заедницата непосредно проиизлегува од барањата на најважните учесници за подобрена поддршка за модерациски алатки, ботови и други функции кои помагаат во успехот на Викимедиините проекти.

Како Аладин и волшебната ламба, нашиот Список ги остварува желбите на заедницата!

Во ноември 2015 г. Техничарите на заедницата го спроведоа првото Испитување на желбите на заедницата со цел да ги утврдат функциите и гршеките кои се од најголемо значење за уредниците. Поканивме учесници од сите Викимедиини проекти да поднесат предлози за Техничарите на заедницата. По двенеделно собирање на предлози, ги замоливме да гласаат за оние што највеќе ги интересираат. Оттогаш оваа постапка се повторува секоја година.

Current projects

Projects Project status
Copy and paste from diffs
Complete from the Noun Project (3557299).png  Гоово
(Un)delete associated talk page
Complete from the Noun Project (3557299).png  Гоово
Warn when linking to disambiguation pages
Complete from the Noun Project (3557299).png  Гоово
Real Time Preview for Wikitext
Gear from the Noun Project (2345699).png  Во разработка
Generate Audio for IPA
Gear from the Noun Project (2345699).png  Во разработка
Bibliographic bot for Wikidata
Одбиено

See also: Community Wishlist Survey 2021 · 2021 results

Новости

Главна страница: Community Wishlist Survey/Updates

May 3, 2022: Real Time Preview launching to partner projects

We have launched a version of the Realtime preview feature to Polish Wikipedia. Its community has agreed to partner with us and give us feedback on how to improve it before we launch to the rest of the users. Please find our complete Release Plan. Прочитајте повеќе

February 15, 2022: CWS 2022 results

The Community Wishlist Survey 2022 is over! We would like to thank everyone who participated in this year's edition and express our special gratitude to those who made outstanding contributions to the survey below the results. We could not have done it without all of you!

Curious about what happens next? Learn about our prioritization process and check out the ranking of prioritized proposals for this year. Прочитајте повеќе

November 8, 2021: Warn when linking to disambiguation pages

We have an update about the wish. We have finished user tests. Прочитајте повеќе


Минати испитувања и проекти

Години Исход Проекти Состојба на проектот
2020 Исход за 2020 г. Ebook Export Improvement
   Гоово
OCR Improvements
   Гоово
Migrate Wikisource specific edit tools from gadgets to Wikisource extension
   Гоово
Inter-language link support via Wikidata
   Гоово
Insert attestation using Wikisource as a corpus
2019 2019 results Page Curation and New Pages Feed improvements
   Гоово
Night mode
   Неизвршено
Password Reset Update
   Гоово
E-Book Export Reliability
   Гоово
VisualEditor: Allow references to be named
   Неизвршено
Put mw.toolbar back
   Неизвршено
Watchlist Expiry
   Гоово
Article reminders
   Неизвршено
Section Name in Diff
   Гоово
2FA available for all concerned editors
   Неизвршено
2017 2017 results Map improvements
   Гоово
Ping users from the edit summary
   Гоово
Event Metrics
   Гоово
Who Wrote That tool
   Гоово
Template wizard
   Гоово
Deploy Article Alerts to other languages
   Неизвршено
Auto-save edits
   Гоово
Thanks notification for log entries
   Гоово
SVG translation
   Гоово
Commons deletion notification bot
   Гоово
2016 2016 results Global gadgets
   Неизвршено
Edit summary length for non-Latin languages
   Гоово
Section heading URLs for non-Latin languages
   Гоово
Global preferences
   Гоово
Rewrite XTools
   Гоово
Wikitext editor syntax highlighting
   Гоово
Warning on unsuccessful login attempts
   Гоово
Automatic archive for new external links
   Неизвршено
Fix Mr. Z-bot’s popular pages bot
   Гоово
User rights expiration
   Гоово
2015 2015 results Migrate dead external links to archives
   Гоово
Improved diff comparisons
   Гоово
Central repository for gadgets, templates and Lua modules
   Неизвршено
Cross-wiki watchlist
   Неизвршено
Numerical sorting in categories
   Гоово
Allow categories in Commons in all languages
   Неизвршено
Pageview stats tool
   Гоово
Global cross-wiki user talk page
   Неизвршено
Improve the plagiarism detection bot
   Гоово
Додај кориснички набљудувања
   Неизвршено

Краток преглед на исходот по години

На оваа табела се претставени како прифатените, така и одбиените предлози.

Категорија Предлози во првата десетка Највеќе гласови за предлог
2015 2016 2017 2019 Вкупно
Админи и надзорници 1 0 1 86
Админи и патролери 1 1 157
Против малтретирање 0 1 1 118
Ботови и алатки 2 2 2 1 7 111
Категории 1 0 1 84
Наводи 0 0 1 1 108
Уредување 1 1 3 2 7 127
Карти 0 0 59
Разно 1 4 2 0 7 154
Мобилно и прилози 0 0 0 0 55
Управувачки алатки
Алатки за управување и администрација (2015)
0 1 1 84
Мултимедија и Ризница
здружено во 2017 г.
1 0 1 0 2 94
Известувања 0 1 1 101
Програми и настани 0 1 0 1 111
Читање 0 0 0 1 1 130
Пребарај 0 0 1 0 1 110
Службени страници 0 0 22
Разговорни страници 1 0 0 1 66
Предлошки 1 1 87
Набљудувања 2 0 0 1 3 104
Википодатоци 0 0 0 0 0 68
Википроекти 1 1 72
Викиизвор 0 0 0 1 1 113
Викиверзитет 0 0 4
Викиречник 0 0 0 0 40

Поврзано