Испитување на желбите на заедницата 2022

This page is a translated version of the page Community Wishlist Survey 2022 and the translation is 75% complete.

For the 2023 Wishlist see: Испитување на желбите на заедницата 2023

2022

Што е Испитувањето на желбите на заедницата?

Испитувањето на желбите на заедницата е годишно испитување меѓу учесниците
на Викимедиините проекти кое им овозможува да гласаат за алатки и подобрување во платформата.

Распоред

Сите фази на испитувањето почнуваат и завршуваат во 18:00 ч. UTC.

I фаза
10 јануари – 23 јануари 2022

Поднесување, расправање и преглед на предлозите

II фаза
17 јануари – 28 јануари 2022

Техничарите на заедницата ги разгледуваат и организираат предлозите

III фаза
28 јануари – 11 февруари 2022

Гласање по предлозите

IV фаза
15 февруари 2022

Објавување на исходотResults

Ресурси

Како да помогнете
Можете да правите и други работи освен поднесување на предлози и гласање
Како да направите добар предлог
Ова се совети за добар предлог
Погледајте ги минатите испитувања
Дознајте повеќе за тоа што имаме направено за вас
Дознајте кои сме
Прочитајте за нашата екипа и како работиме