Yeni bilgi kutularımızı neden isteyeceğinize dair 10 sebep

This page is a translated version of the page 10 reasons why you'll want our new infoboxes too and the translation is 100% complete.

Katalanca Vikipedi topluluğu bilgi kutularını (maddelerin sağ üst tarafında gördüğünüz tablolar) istekli kullanıcılar ile bir Vikiproje (bu röportaja bakınız) sayesinde güncellemek için çok zaman harcadı. Bu girişimin ivmesi artı ve diğer dillerdeki versiyonlarında da tekrarlanması gerektiğine inanıyoruz. Nasıl çalıştıklarını bildiğinizde sizlerin de bu bilgi kutularına el atmak isteyeceğinizi biliyoruz. Muhakkak, sizlere bilgi kutusu içeren makaleler için değişik sebepler de verebilirdik ama bu 10 sebeplik liste fazlasıyla yeterli olacaktır:

  1. Kolay değil mi: Bilgi kutularına bilgi eklemek için kod dizileri yazmak ve gizli parametrelerini girmek zorunda kaldığınız eski günler geride kaldı. Basitçe bir sayfaya bir bilgi kutusu eklemeniz yeterli; ilgili bilgileri Vikiveri'den otomatik olarak alacaktır.
  2. Tüm dillerde bir seferde güncelleme: Vikiveri'den bilgileri değiştirmek tüm dillerdeki Vikipedi'lerde değişikliğe yol açacak. Örneğin Vikiveri'de bir ünlünün ölüm tarihini eklemek, veya kazandığı ödül listesini güncellemek, tüm Vikipedi versiyonlarında hemen güncelleme yapılmasını sağlayacak.
  3. Küresel veri, yerel içerik: Eğer maddelere bazı yerel tatlar katmak isterseniz, bu bilgi kutuları size Vikiveri'den sağlanan bilgilerin üzerine manuel değişiklikler yapmanızı sağlayacak alanlar da sağlayacak. Eski bilgi kutularında varolan tüm bilgileri tutmanız mümkün olacak... ve daha fazlasını.
  4. Stilde: Bilgi kutuları benzer maddelerin benzer yapıya sahip olmalarına zemin hazırlayacak, böylece maddeleri karşılaştırmak kolaylaşacak.
  5. Haritaya dinamizm katmak: Bilgi kutuları bir yeri işaretlemeye olanak sağlayıp tıklanınca Open Street Maps üzerinden dinamik haritalara götürecek. Artık kendi-düşünür gibi olan projelere yardım edebileceksiniz.
  6. Rus bebekleri: Bilgi kutusu parametreleri istiflenebilir durumdadır: örneğin, bir kuruluşla ilgili bir maddede, "merkezleri" ile ilgili bilgileri içeren bir "oluşturma" bilgi kutusunu çalıştıran bir "merkez" alanı vardır. Bu, birbirine bağlı olan ancak ilk bakışta fark edilmeyecek tüm veri akışını ortaya çıkarır.
  7. Kolay bakım: Benzer bilgi kutuları ortak türlerle birleştirilir. Bu, bakım ihtiyacını azaltır, çünkü paylaşılan ve uyumlu tasarımlarının yanı sıra, daha az şablonda sekmeler tutmanız gerekir. Ne kolaylık!
  8. Bu bir iş birliği projesidir: Toplu karar verme, tablo sınırlarının renklerinden bilgi kutusundaki parametrelere kadar değişen projeye nüfuz etmiştir. Teknik zekasına bakılmaksızın çok sayıda editör görev alıyor.
  9. Bir bakışta bilgiye erişim: Ara sıra okuyucular bilgi kutusunda daha hızlı bilgi bulur ve yalnızca konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorlarsa maddenin tamamını okuması gerekir. Bu da, yalnızca belirli bir gerçeği veya rakamı arayan okuyucular için hayatı kolaylaştırır.
  10. Yepyeni bir dünya: Bu yeni bilgi kutularının tam potansiyelini henüz keşfetmedik. Bunlar tıpkı Vikipedi gibi sürekli değişen bir proje.

İşte bir örnek: w:ca:Charles Robert Darwin.