This page is a translated version of the page Wikipedia 15/Media and the translation is 87% complete.
Viquipèdia 15
Cerca un esdeveniment
Esdeveniments
Planeja un esdeveniment
Participa-hi
Comparteix les teves experiències
Mitjans
Fes córrer la veu
Material
Marques
Discussió
Col·labora amb els altres
Assessorament per fer córrer la veu sobre Viquipèdia 15 a través dels mitjans de comunicació locals, les plataformes de mitjans socials, i en la comunitat.

Recomanacions

Aquí trobareu consells per relacionar-se amb els mitjans locals, contactar amb la premsa, i molt més!

Notes de premsa

Hem rebut peticions d'alguns membres de la comunitat per fer una plantilla de comunicat de premsa pel 15è aniversari de la Viquipèdia. En aquesta secció s'inclou una possible estructura que pot ser adaptada a les teves necessitats, així com un comunicat de premsa més general si vols veure'n un exemple. Senta't lliure per barrejar i traduir en tot el que tingui sentit!

Per què escriure una nota de premsa?

 • Un comunicat de premsa és una forma de crear consciència sobre un anunci.
 • El 15è aniversari de la Viquipèdia és una celebració global i comunicats de premsa locals poden conscienciar en regions específiques, alhora que mostra la diversitat del moviment.

Com escriure una nota de premsa?

 • Un comunicat de premsa s'hauria de llegir com una notícia, escrita en tercera persona, citant cites i fonts i que conté informació clau sobre un anunci.
 • Pots trobar un exemple a sota que explica l'estructura d'un comunicat de premsa típic.

Com distribueixo una nota de premsa?

 • Hi ha diverses maneres de distribuir una nota de premsa:
  • Comparteix-la per correu electrònic amb els periodistes locals que puguin estar-hi interessats. (Moltes publicacions tenen un formulari de contacte a la seva pàgina web amb adreces de correu electrònic dels periodistes).
  • Pot compartir una nota de premsa per correu electrònic "embargada" abans de publicar-la. Un embargament demana al periodista no compartir-la abans d'una hora preestablerta. Has de verificar si el periodista respectarà l'embargament abans de compartir res amb ells.
  • Publicar-la en un blog afiliat o de la comunitat, o a la secció de premsa del teu lloc web.
  • Comparteix un enllaç a les xarxes socials.
  • Utilitza un servei de distribució de premsa (això costa diners i no sempre és l'enfocament més eficaç).

Quan hauria de distribuir una nota de premsa?

 • En qualsevol moment! Molts capítols i organitzacions afiliades amb les que hem parlat sobre la publicació de notes de premsa les envien un parell de dies abans del dia 15 per augmentar la sensibilització sobre els esdeveniments abans que succeeixin. La Fundació Wikimedia emetrà un comunicat de premsa general el 15 de gener 2016, però esperem que ja s'hagin publicat molts comunicats de la comunitat.
 • Pots compartir la nota de premsa amb els periodistes abans de publicar-la, així estan avisats i són més propensos a cobrir la notícia. Això de vegades es diu un "embargament". Per obtenir més consells sobre com treballar amb els mitjans de comunicació, vegeu la pàgina de les habilitats de comunicació del moviment.

Plantilles

Aquí hi ha un parell de recursos si decideixes publicar la teva pròpia nota de premsa!

Xarxes socials

 

We’ve been asking social media users: What does Wikipedia mean to you?

By that, we mean – how do you use Wikipedia? What is Wikipedia’s role in the work you do and the ideas you share with your friends and the world? What does Wikipedia mean for the way you learn, the way you interact with information, and the way you understand the world? What does Wikipedia or free knowledge mean for your community?

We are hoping you will tweet mentioning #wikipedia15 and @wikipedia. Please say anything that is right for you. If you need examples, you could say something like:

 • Knowledge is powerful. Thanks @wikipedia for being open and free for everyone. #wikipedia15
 • I use @wikipedia to look stuff up with my kids. You never know what you’ll find. #wikipedia15
 • Happy 15th birthday, @wikipedia. Thanks for giving free information to the world! #wikipedia15

You can also consider including a Wikipedia 15 illustration or animated GIF too!

Actualització i connexió

Afegeix una fila i comparteix el que estàs treballant en relació amb la difusió en els mitjans de Viquipèdia 15. Això podria servir com una visió "en directe" de qui fa què i on. Hi ha alguna cosa que podria ajudar a algú més? Necessites inspiració? Vols planificar conjuntament o publicar notes simultànies?