Izbori u Zakladi Wikimedia/2022/Glasovanje zajednice

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Community Voting and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Izbori za Odbor povjerenika 2022. održavaju se od 23. kolovoza 2022. do 6. rujnа 2022.

Članovi Wikimedijine zajednice imaju priliku izabrati dva kandidata na mandat od tri godine. Ova stranica sadrži upute za glasovanje. Članovi zajednice trebaju pročitati smjernice za pravo glasa i FAQ.

Glasovanje

Ako imate pravo glasovanja:

 1. Pročitajte Izjave kandidata i pogledajte ocjene koje im je dala Komisija za analizu
 2. Pročitajte odgovore kandidata na pitanja koja su im postavili predstavnici prodružnica
 3. Pogledajte videozapise u kojima kandidati odgovaraju na pitanja koja su postavili i odabrali članovi zajednice. there is also a text version, including additional questions from the community.
 4. Upotrijebite izborni kompas da vam pomogne pri donošenju odluke o glasovanju. (based on answers to 15 additional community-sourced questions).
 5. Odlučite koje ćete kandidate podržati.
 6. Idite na SecurePoll stranicu za glasanje.
 7. Pratite uputstva na toj stranici.

Kako glasovati?

 
Primjer SecurePoll sučelja za glasanje koje će glasači vidjeti.

U nastavku se nalaz korisne informacije koje će vam pomoći da lakše glasate. Pažljivo pročitajte ovaj odjeljak prije nego što odete glasovati.

 • Ovi izbori koriste se metodologijom Jedinstvenog prenosivog glasa. Objašnjenje procesa izračuna možete pronaći ovdje.
 • Na stranici za glasovanje glasač će vidjeti niz padajućih okvira. Birač će rangirati kandidate od “Preference 1” (najpoželjniji) do “Preference 6” (najmanje poželjan).
 • Počevši od vrha, glasač će početi rangirati kandidate za koje smatra da su najprikladniji za izbor. Kandidate za koje smatra manje podobnim, glasač će označiti pri dnu liste. Kandidate koje smatra nezadovoljavajućim, neće uopće označiti.
 • Birač može prekinuti rangiranje kandidata u bilo kojem trenutku tijekom procesa glasovanja. Na primjer, od 6 kandidata, birač može rangirati samo prva 4, a ne i preostala 2.
 • Kandidate je potrebno rangirati bez preskakanja brojeva između. Preskakanje brojeva rezultirat će pogreškom.
 • Birač ne smije više puta rangirati istog kandidata. Višestruko rangiranje istog kandidata rezultirat će pogreškom.
 • Ljudi mogu ponovno glasovati na izborima. Ponovno glasovanje briše prethodni glas. To mogu činiti koliko god puta žele.