Alegerile Fundației Wikimedia/2021/2021-09-07/2021 Rezultatele alegerilor

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-09-07/2021 Election Results and the translation is 100% complete.

The election ended 31 august 2021. No more votes will be accepted.
The results were announced on 7 septembrie 2021. Please consider submitting any feedback regarding the 2021 election on the elections' post analysis page.

2021 Board Elections
Main Page
Candidates
Voting information
Single Transferable Vote
Results
Discussions
FAQ
Questions
Organization
Translation
Documentation
Această căsuță : vizualizează · discuții · Modificare

Rezultate pentru cele mai contestate alegeri pentru Consiliul de Administrație al Fundației Wikimedia

 

Mulțumim tuturor celor care au participat la alegerile Consiliului de administrație din 2021. Comitetul Electoral a analizat voturile alegerilor din 2021 pentru Consiliul de Administrație al Fundației Wikimedia, organizat pentru a selecta patru noi mandatari. Un număr record de 6.873 de persoane din 214 proiecte și-au exprimat voturile valide. Următorii patru candidați au primit cel mai mult sprijin:

  1. Rosie Stephenson-Goodknight
  2. Victoria Doronina
  3. Dariusz Jemielniak
  4. Lorenzo Losa

În așteptarea numirii Consiliului

Deși acești candidați au fost clasați prin votul comunității, ei nu sunt încă numiți în Consiliul de administrație. Încă trebuie să treacă cu succes o verificare a antecedentelor și să îndeplinească calificările prevăzute în Statutul. Acest proces poate fi mai lung în funcție de țara de reședință a candidaților. Consiliul a stabilit o dată provizorie pentru a numi noi administratori la sfârșitul acestei luni. Consiliul are, de asemenea, [1 USD aprobat] o scurtă prelungire a termenilor mandatarilor care ies, pentru a permite o tranziție fără probleme.

Mulțumesc tuturor candidaților

Mulțumim tuturor candidaților pentru participare. Au atins un record în numărul de candidați și diversitatea regională, with more than half of the 19 candidates din regiuni din afara Americii de Nord și Europei de Vest. Această alegere a folosit Votul unic transferabil pentru prima dată. Acest sistem nu indică un număr de voturi sau un procent de sprijin. Mai degrabă, arată în ce rundă fiecare candidat a fost eliminat. Puteți examina rezultatele complete pe Meta-Wiki, care documentează ordinea în care candidații au fost eliminați matematic.

Mulțumesc tuturor voluntarilor electorali

Consiliul de administrație a subliniat importanța creșterii diversității în consiliu. Zeci de voluntari sprijiniți de o echipă de facilitatori multilingvi au promovat alegerile în până la 61 de limbi. Ei au găzduit multe conversații despre alegerea Consiliului în mai mult de 50 de limbi și au încurajat membrii comunității să participe în toate domeniile alegerilor.

Statistici

Alegerile pentru Consiliul de administrație din 2021 au deschis un nou teren în mai multe domenii. Echipa de Strategie și Guvernare a Mișcării va publica în curând un raport cu cele mai remarcabile valori. Între timp, unele statistici pot fi găsite pe Meta-Wiki. Aici aveți câteva momente importante.

  • Participarea a crescut cu 1.753 de alegători față de 2017. Prezența totală la vot a fost de 10,13%, cu 1,1 puncte procentuale mai mult decât în ​​2017.
  • Cea mai mare participare dintre wiki-urile cu cel puțin 5 alegători eligibili a fost văzută pe Wikipedia Hausa și Igbo. Ambele wiki-uri au avut o participare de 75% (6 din 8 alegători eligibili). Alte numere mari de participare au fost observate pe Wikipedia în Telugu, Nepal și Punjabi.
  • Cea mai mare creștere a participării în rândul wiki-urilor cu cel puțin 50 de alegători eligibili a fost Wikipedia catalană, pe care au votat 36,3% dintre alegătorii eligibili (cu 28 de puncte procentuale mai mare decât în ​​2017).
  • Au fost 214 wiki reprezentați la alegeri. Acest lucru este determinat de wiki-ul pe care a fost creat inițial contul.
  • Un total de 74 de wiki-uri care nu au participat în 2017 au produs alegători la aceste alegeri.
  • Un total de 226 de wiki-uri au avut cel puțin un alegător eligibil, dar nu au generat alegători. Cel mai mare electorat din acest grup a fost Wikipedia cantoneză, cu 25 de alegători eligibili.

În zilele următoare, va fi publicată o listă anonimă de voturi care va permite o inspecție mai profundă și publicarea mai multor valori. Pentru a vedea lista de voturi:

alegerile din 2022

Următoarele alegeri ale Consiliului de Administrație sunt planificate să aibă loc în 2022. Membrii comunității interesați pot urmări pagina de alegeri Wikimedia Foundation pentru actualizări. Patru locuri pentru comunitate vor fi selectate în acel moment. Nu este prea devreme să luăm în considerare și să ne pregătim pentru candidatura. Membrii comunității ar putea dori să verifice Resurse pentru candidați pentru a afla mai multe despre la ce să se aștepte și cum să se pregătească pentru acest rol.