Eleccions de la Fundació Wikimedia/2021/7-9-2021/Resultats electorals de 2021

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-09-07/2021 Election Results and the translation is 100% complete.

Les eleccions van acabar el 31 d'agost 2021. No s'acceptaran més vots.
Els resultats es van anunciar el 7 de setembre 2021. Deixeu qualsevol comentari que tingueu sobre les eleccions de 2021 a la pàgina d'anàlisi posterior de les eleccions.

Eleccions a la Junta de 2021
Portada
Candidats
Informació de la votació
Vot únic transferible
Resultats
Discussions
PMF
Preguntes per als candidats
Organització
Traducció
Documentació
This box: view · talk · edit

Resultats de les eleccions més disputades a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia

 

Gràcies a tothom qui va participar a les eleccions a la Junta de 2021. El Comitè Electoral ha revisat els vots de les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia de 2021, organitzades per escollir quatre nous membres. Un rècord de 6.873 persones de 214 projectes van emetre els seus vots vàlids. Els següents quatre candidats van rebre el major suport:

  1. Rosie Stephenson-Goodknight
  2. Victoria Doronina
  3. Dariusz Jemielniak
  4. Lorenzo Losa

A l'espera del nomenament a la Junta

Tot i que aquests candidats s'han classificat mitjançant el vot de la comunitat, encara no han estat nomenats a la Junta. Encara han de passar una revisió satisfactòria dels seus antecedents i complir amb els requisits establerts als estatuts. Aquest procés pot ser més llarg en funció del país de residència dels candidats. La Junta ha fixat una data provisional per els nomenar nous patrons a finals d'aquest mes. La Junta també ha aprovat una breu extensió als mandats dels membres sortints per permetre una transició fluïda.

Gràcies a tots els candidats

Gràcies a tots els candidats per la seva participació. Van aconseguir un rècord en el nombre de candidats i en la diversitat regional, amb més de la meitat dels 19 candidats de regions de fora d'Amèrica del Nord i de l'Europa Occidental. Aquestes eleccions van utilitzar el vot únic transferible per primera vegada. Aquest sistema no indica un nombre de vots ni un percentatge de suport. Més aviat, mostra en quina ronda s'ha eliminat cada candidat. Podeu revisar els resultats complets a Meta-Wiki, que documenten l'ordre en què els candidats es van eliminar matemàticament.

Gràcies a tots els voluntaris electorals

La Junta va destacar la importància d'augmentar la diversitat. Desenes de voluntaris recolzats per un equip de facilitadors multilingües van promoure les eleccions en fins a 61 idiomes. Van acollir moltes converses sobre les eleccions de la Junta en més de 50 idiomes i van animar els membres de la comunitat a participar en tots els aspectes de les eleccions.

Estadístiques

Les eleccions a la Junta Directiva de 2021 van obrir nous camins en diverses àrees. L'equip d'Estratègia del Moviment i Governança publicarà aviat un informe amb les mètriques més destacades. Mentrestant, es poden trobar algunes estadístiques a Meta-Wiki. Aquí teniu alguns aspectes destacats.

  • La participació va augmentar en 1.753 votants respecte al 2017. La participació global va ser del 10,13%, 1,1 punts percentuals més que el 2017.
  • La participació més alta entre les wikis amb almenys 5 votants elegibles es va veure a les viquipèdies en haussa i igbo. Ambdues wikis van tenir una participació del 75% (6 de 8 votants elegibles). Es van veure altres xifres de participació elevades a les viquipèdies en telugu, nepalès i panjabi.
  • El major augment de participació entre les wikis amb almenys 50 votants elegibles va ser a la Viquipèdia en català, sobre la qual van votar el 36,3% dels votants elegibles (28 punts percentuals més que el 2017).
  • Hi havia 214 wikis representades a les eleccions. Ho determina la wiki en què es va crear originalment el compte.
  • Un total de 74 wikis que no van participar el 2017 van aconseguir votants en aquestes eleccions.
  • Un total de 226 wikis tenien almenys un votant elegible, però no van produir cap votant. L'electorat més nombrós d'aquest grup va ser la Viquipèdia en cantonès, amb 25 votants elegibles.

Els propers dies es publicarà una llista anonimitzada de vots que permetrà una inspecció més profunda i la publicació de més mètriques. Per veure la llista de vots:

Eleccions de 2022

Està previst que les properes eleccions a la Junta Directiva tinguin lloc el 2022. Els membres de la comunitat interessats poden veure la pàgina sobre les eleccions de la Fundació Wikimedia per estar al dia de les actualitzacions. Se seleccionaran quatre membres de la comunitat aquest cop. No és massa aviat per plantejar-se i preparar-se per una candidatura. Els membres de la comunitat poden voler consultar els recursos per a candidats per obtenir més informació sobre què esperar i com preparar-se per a aquesta funció.