Politica de redenumire globală

This page is a translated version of the page Global rename policy and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut :
GRP
Această pagină descrie standardele și instrucțiunile referitoare la redenumirea conturilor globale în mai multe wiki-uri Wikimedia de către stewarzi și renameri globali .

Context

Un cont global este un nume legat de un singur utilizator în toate wiki-urile Wikimedia, conturile locale unificate într-o colecție globală. Anterior, singura modalitate de redenumire a unui utilizator unificat a fost redenumirea individuală a fiecărui cont local. Aceasta a fost o sarcină extrem de dificilă și de consumatoare de timp, atât pentru stewarzi cât și pentru utilizatorii care au inițiat discuții cu birocrații locali (care au efectuat schimbări locale) pe fiecare wiki cu birocrații disponibili. Procesul a durat foarte mult, deoarece este dificil să se coordoneze renumele de crosswiki printre proiectele și birocrații implicați în proiecte individuale.

Această politică este destinată să guverneze utilizarea funcției de redenumire globală, care a fost construită pentru a simplifica extrem de mult acest proces. Acesta poate fi utilizat pentru a redenumi un cont global, împreună cu toate conturile locale atașate.

Politică

Această politică permite stewarzilor și renamerilor globali să redenumească un cont de autentificare unificat. Conturile cu peste 100.000 de editări globale nu ar trebui redenumite fără supravegherea unui administrator de sistem.

Pentru a fi eligibil pentru o renumire globală, cererea trebuie să îndeplinească toate criteriile următoare:

  • Numele nou este selectat cu grijă. Vor fi refuzate cereri frivol, repetate sau necorespunzătoare. Utilizatorii vor fi avertizați dacă numele este cunoscut că încalcă o politică locală, dar este posibil ca renumele să nu fie conștientă de toate politicile locale. Dacă un nume încalcă o politică locală, contul local poate fi blocat de administratori în wiki-ul local și utilizatorul va trebui să rezolve un astfel de conflict pe wiki-ul local; eventual solicitând o altă redenumire (globală). Acesta este, bineînțeles, atât pentru utilizatorii care s-au înregistrat cu un nume încălcând, cât și pentru utilizatorii care au redenumit un astfel de nume.
  • Numele vechi este legat în mod corespunzător și vizibil de noul nume pe orice wiki unde utilizatorul este activ sau are un istoric de conflict sau blocuri.
  • Utilizatorul nu caută redenumirea pentru a ascunde sau obtura conduita rea.
  • Noul nume nu este înregistrat pe nici un wiki (renumirea globală nu este posibilă din punct de vedere tehnic dacă există conturi atașate sau neatasate asociate cu numele de utilizator țintă).

Solicitarea unei renumări globale

Majoritatea denumirilor globale ar trebui să fie solicitate prin interfața Special:GlobalRenameRequest pe orice wiki sau la Steward requests/Username changes pentru cereri mai complexe.

Orice solicitare privată poate fi direcționată către $stewards-l (formular de e-mail wiki). Dacă nu sunteți sigur cum să formatați corect solicitarea dvs. pe pagina SRUC, puteți, de asemenea, să o trimiteți prin e-mail și să vă redenumiți astfel contul. Când solicitați redenumirea prin e-mail, asigurați-vă că urmați sfatul de mai sus și includeți numele de utilizator actual și dorit și confirmarea onwiki.

Uzurpare

Vor exista o cerință pentru uzurparea conturilor locale și, eventual, a conturilor globale. Aceste cerințe politice vor fi tratate separat, deși sunt menționate aici pentru claritate. În prezent, toate deciziile privind uzurparea sunt tratate de către stewarzi de la caz la caz.

Vezi şi