Fundraising 2011/Karthik Letter/hu

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Aznap, amikor egy terrortámadás sebet ütött a lakóhelyemen, a Wikipédia megváltoztatta az életemet.

A 2011-es mumbai-i robbantások bekerültek a nemzetközi hírekben, de a támadás pillanatában nem volt világos információ arról, mi történt.

Biztos voltam benne, hogy nem csak én kutatok válaszok után. Így aztán odamentem, fényképeztem, összeállítottam egy térképet, és gondoskodtam róla, hogy a Wikipédia szócikke a támadásról segítsen az olvasóknak eligazodni a zűrzavarban.

Azóta több ezer alkalommal szerkesztettem a Wikipédia szócikkeit. Amit aznap a Wikipédián tapasztaltam, megerősítette bennem a sajtófotózás iránti vonzalmat, és azóta is ezzel foglalkozom.

Hálás vagyok ezért a Wikipédiának, és amikor megtudtam, miből tartja fenn magát, támogattam 250 rúpiával, hogy én is kivegyem belőle a részem. Adományozol te is, hogy ez a hasznos oldal mindenki által elérhető maradjon?

A Wikipédia lehetővé teszi, hogy megosszuk egymással a világot. Havi 470 millió olvasójával forradalmi változásokat hozott abban, ahogyan az információkat fogyasztjuk és terjesztjük – gyakran már keletkezésük pillanatában.

És mindez teljesen ingyen van – reklámok nélkül, kevesebb, mint 1000 szerverrel és kevesebb, mint 100 alkalmazottal.

Ez elképesztő. Hasonlítsd csak össze a Google-val vagy a Facebookkal. Nekik több százezer szerverük van és több tízezer alkalmazottjuk.

Nem csoda, hogy a Wikipédia az ötödik legnépszerűbb és leglátogatottabb weboldal. És az sem csoda, hogy minden évben a hozzám és hozzád hasonló emberek támogatása szükséges.

Beszállsz 1000, 2000 vagy 10 000 forinttal, vagy amennyit neked megér a Wikipédia?

Köszönöm,

Karthik Nadar
Wikipédia-szerkesztő