Fundraising 2011/GW Letter/hu

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Egyetemi hallgató vagyok. A tankönyveim egyetlen félévre mintegy 100 000 Ft-ba kerülnek. A Wikipédián több ezer könyvvel felérő információmennyiséget találok, ingyen.

Ez az oka, hogy nem csak olvasom a Wikipédiát, hanem segítek az elkészítésében is. Szívügyem, hogy mindenkinek díjmentes hozzáférést biztosítsunk ehhez az értékes információforráshoz. A havi 470 millió olvasó is mutatja, hogy a Wikipédia rengeteg embernek fontos es hasznos világszerte.

A Wikipédiának régen szét kellett volna esnie. A legtöbb más közösséggel ellentétben a Wikipédiában hozott döntések a résztvevők közös megegyezésén alapulnak. Nincs legfelsőbb vezetés, nincs igazgatótanács, ami döntene minden módosításról és minden szabályról. Helyette egy nagyszerű önkéntesekből álló közösség van, akik együttműködve készítik ezt az ingyenes és reklámmentes tudástárat.

A milliónyi szerkesztőből álló közösségünk 283 különböző nyelven készíti így az enciklopédiát, amely összesen már mintegy 20 millió szócikket tartalmaz.

Mindezt olyan költségvetésből csináljuk, ami eltörpül más nagy weboldalakéhoz viszonyítva. A munkánk végzéséhez stabil infrastruktúrára van szükségünk, szerverekkel, nagy sávszélességű internetkapcsolattal, programozókkal, a függetlenségünk felett őrködő jogászokkal. Mindezt a Wikipédia olvasói által küldött adományokból tudjuk finanszírozni. Azt gondolhatnád, egy-két ezres csak csepp a tengerben, de éppen az ilyen cseppekből tudjuk a működésünket finanszírozni.

Nagyon köszönjük.