Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/hu

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Önkéntes vagyok.

A Wikipédián végzett munkámért egyetlen fillért sem kapok, ahogy a sok-sok ezer más önkéntes szerzőnk-szerkesztőnk sem. A Wikipédiát az alapításakor kereskedelmi vállalkozássá is fejleszthettem volna, hirdetésekkel, reklámmal, de úgy döntöttem, hogy valami másba kezdek.

Nincs a kereskedelemmel semmi baj, a reklámot se az ördög találta fel, de nem való ide, a Wikipédiába.

A Wikipédia különleges dolog. Olyan, mint egy könyvtár és egy közpark keresztezése. Az elme temploma. Ide jöhet mindenki gondolkodni, tanulni, megosztani a tudását másokkal. Kivételes emberi vállalkozás, a maga nemében az első a történelemben. Jótékony célú projekt, amely ingyen enciklopédiával szeretne kedveskedni mindenkinek ezen a földön.

Mindenkinek!

Ha a Wikipédia 400 millió olvasója mind adományozna csak egyetlen dollárt is, hússzor annyi pénzünk volna, mint amire szükségünk van. A Wikipédiát fenntartó Alapítvány kicsiny szervezet. Keményen ügyeltem rá az évek során, hogy ne duzzadjon fel, ne költsön feleslegesen. Azt csinálja, amiért létrehoztuk, hagyja csak a pazarlást másra.

Ahhoz, hogy reklámok nélkül teljesíthessük a küldetésünket, szükségünk van rád is. Ezt az álmunkat az olyanok tartják életben, mint te. Ti hozzátok létre a Wikipédiát. Ti hisztek abban, hogy a higgadt reflexiónak és a tudásnak szentelt hely méltó a létezésre.

Gondold meg, mennyit szánhatsz a közös tervünk támogatására, a Wikipédia védelmére és fenntartására. 5, 20, 50 dollárt? Annyit, amennyit.

Köszönöm mindannyiunk nevében,

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítója