Fundraising 2011/Brandon Letter/sq

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Më duket sikur po përjetoj rreshtin e parë të nekrologjisë time.

Nuk besoj se kam për të bërë ndonjë herë ndonjë gjë me të rëndësishme nga kjo që po bëj për Wikipedia-n. Ne nuk po ndërtojmë thjeshte një enciklopedi, në po punojmë për t’i bërë njerëzit të lire. Kur e merr dijen falas, bëhesh njeri me i mirë. Ne e kuptojmë që bota është më e madhe se ne dhe kjo na bën që të mbushemi me tolerance dhe mirëkuptim.

Wikipedia është faqja e 5-të me e vizituar në të gjithë botën. Unë punoj tek departamenti i vogël jo-fitimprurës që është përgjegjës për mbajtjen e saj në internet. Ne në Wikipedia nuk shfaqim reklama sepse kjo gjë do të cenonte pavarësinë tonë. Kjo faqe nuk është dhe nuk duhet të kthehet asnjëherë në një vegël marketingu.

Puna jonë mundësohet nga donacionet që vijnë prej lexuesve tanë. A mund të na ndihmosh dhe ti që ta ruajmë Wikipedia-n duke dhuruar $5, €10, ¥1000 apo çfarëdolloj shume që ke mundësi?

Unë punoj tek Fondacioni Wikimedia sepse shpirti im më thotë që është gjëja e duhur. Kam punuar në kompani të mëdha teknologjie, kam bërë punë koti për të krijuar produkte koti, qëllimi i të cilave ka qenë zhvatja e parave të fëmijëve.

Ti ndoshta nuk je i ndërgjegjshëm për këtë gjë, por duhet të dish që në Fondacionin Wikimedia punojnë shume pak njerëz. 10 faqet e tjera me të vizituara kanë me dhjetëra mijëra punonjës dhe buxhete marramendëse. Megjithatë, ata nuk prodhojnë as një të njëmijtën e asaj që prodhojmë ne.

Duke i dhuruar Wikiepedia-s, në fakt ti je duke mbështetur shpërndarjen e dijes falas në të gjithë botën. Ti jo vetëm që je duke i lënë fëmijëve dhe nipërve të tu një trashëgimi, por njëkohësisht po ndihmon njerëzit që kane mundësi të përfitojnë nga ky thesar. Ti po krijon mundësinë që një ditë të gjithë të kenë mundësi të përfitojnë nga ky thesar.

Faleminderit,

Brandon Harris
Informaticien, Fondacioni Wikimedia