Fundraising 2009/supplementary messages/mk


Поддржете ја Википедија
 1. Донирајте со кредитна картичка
 2. Донирајте со PayPal
 3. Други начини на дарување
 4. За дополнителни информации за нашиот статус на непрофитна организација, нашиот годишен извештај или други прашања, видете овде.
 5. За да дадете прилог за вашиот локалниот огранок на Викимедија, кликнете тука.
 6. Ако имате оневозможено JavaScript, употребете го другиот образец.
 7. Мора да внесете важечки износ.
 8. Мора да дадете барем $1.
  [Забелешка: Последните две се popup пораки кои се појавуваат кога ќе биде внесен погрешен износ за донирање. $1 ќе биде заменето со нешто слично на "1 USD" или "100 JPY".]
Footer
 1. Википедија е проект на Фондацијата Викимедија.
 2. Имате прашања или коментари? Контактирајте ја Фондацијата Викимедија на: donate@wikimedia.org
  [Забелешка: Овие пораки се исти како и претходните години, види wmf:Special:Prefixindex/Template:2008/Donate-footer/ или Fundraising 2008/core messages/mk.]
Благодарност
 1. Прочитајте други Википедијански приказни и коментари на дарителите.
  [Забелешка: Преводите на "Википедијанските приказни" и "коментарите на дарителите" може да се најдат во основните пораки]
 2. Со штиклирање на ова кутивче ѝ дозволувате на Фондацијата Викимедија да ве исконтактира во врска со Вашата приказна. Ќе Ви побараме целосна согласност пред да ја објавиме или дискутираме Вашата приказна во јавност.
  [Забелешка: Ова беше во барања за превод од претходната година на Приказните.]
 3. Погледајте повеќе
  [Забелешка: Да не се помеша со "Дознај повеќе". Оваа врска е поврзана со wmf:Support/en, страница на повеќе копчиња за преземање.]
 4. Погледајте го вашиот коментар во живо. Потоа, прочитајте зошто други дарители ширум светот исто така ја поддржуваат Википедија, и проверете дали вашата фирма прави дуплирање на донациите на вработените.
Шаблон:Социјални прибелешки
 1. Споделете го ова:
 2. Донирајте за Википедија
  [Забелешка: Ова е наслов на "прибелешка", значи не треба да биде многу долг.]
 3. Штотуку ја заштитив Википедија, за да остане слободна и бесплатна. Споделете го ова со сите!
  [Забелешка: Ова е за сајтови за микроблогирање како Twitter, значи преводот треба да биде направен најповеќе со 140 знаци.]
 4. Означи на Facebook
 5. Сподели на Digg.com
 6. Сподели на delicious
 7. Сподели на reddit.com
 8. Сподели на stumbleupon.com
 9. Сподели на Technorati
 10. Сподели на twitter.com
 11. Сподели на Identi.ca
 12. Сподели на Hyves
"PayflowProGateway"
 1. Откако ќе кликнете на „Донирајте“, ќе бидат обработени податоците од вашата кредитната картичка.
 2. Ние не ги чуваме податоците од вашата кредитна картичка, а пак вашите лични податоци подлежат на нашите правила за приватност.
 3. Википедија е проект на Фондацијата Викимедија. Имате прашања или коментари? Контактирајте ја Фондацијата Викимедија на: donate@wikimedia.org
  [Забелешка: Ова е сито како текстот во "подножјето".]
Notices
 1. {{SITENAME}} е овде кога ви треба — сега таа има потреба од вас.
 2. {{SITENAME}} е непрофитен проект: Ве молиме донирајте денес.
  [Забелешка: Овие две забелешки беа користине мината година, преводот би требало да го има на следнава страница: Fundraising 2008/core messages/mk.]
 3. Дознајте повеќе од Џими.
 4. Помогнете ни да ја постигнеме нашата цел. Ве молиме донирајте денес.
 5. Википедија е бесплатна само поради вашата помош
 6. 5 факти за Википедија кои можеби не сте ги знаеле
 7. Ние бараме само еднаш годишно. А тоа е сега.
 8. Сочувајте ја од реклами.
 9. Википедија има потреба од Вас.
 10. Википедија функционира благодарение на вас. А не на реклами.
 11. Еден наредник ја користел Википедија за да ги научи војниците да ја почитуваат ирачката култура.
 12. Дарувајте сега.
 13. Бидете дел од најдобрата приказна на Интернет.
 14. Само помислете колку Википедија ви има дадено вам. Сега вратете ѝ некако.
 15. Донирајте. А потоа раскажете му на светот зошто тоа го направивте.
 16. Колку ви значи Википедија?
 17. Дарувајте. Во спротивно се размислуваме да ставиме анимирани реклами со разиграни каубојци.
 18. Дарувајте. Кликнете тука.
 19. Слободно знаење [donate now button]
 20. Кажете ни зошто ја сакате Википедија. Донирајте. Раскажете ја приказната.
 21. На кој начин ви има помогнато Википедија?
 22. Ти благодариме, Википедија
 23. Колку бргу ќе завршиме со собирањето на средства?
 24. Создадете поумен свет.
 25. Ја користите секој ден. Оддолжете се.
 26. Ова е нашата Александриска библиотека, нашиот „Автостоперски водич“.
 27. Секое дете може да има извонредна енциклопедија.
 28. На колку јазици е Википедија?
 29. Кој плаќа за Википедија?
 30. А. Џими Велс
 31. Б. Минијатурни реклами
 32. В. Вие.
 33. Од Вашата донација им помага на 330 милиони луѓе.
Приказни
 1. Википедија ја читаат над 250 милиони луѓе месечно ширум светот — на 250 посебни јазични изданија. Посветете малку време за да ни ја раскажете вашата приказна.
 2. Може да ја искористиме вашата приказна за да разгласиме за Википедија и светот да разбере за нејзината моќ.
 3. Напишете не повеќе од 2000 знаци. Може да ве контактираме за да ја продискутираме вашата приказна и да додадеме уште некои детали. Доколку би сакале да испратите повеќе информации и слики, пишете ни на stories@wikimedia.org
 4. Испрати ја мојата приказна!
Support
 1. Поддржете ја Википедија
 2. » Ископирајте го долунаведениот код за да го вметнете ова копче на вашата веб-страница.
 3. Разгласете и покажете му на светот дека ја поддржувате Википедија
 4. Ставете ги овие копчиња на вашиот блог, друштвени страници, веб-страница или на потписот во е-пошта за да ги поттикнете другите да ја поддржат Википедија. Сите копчиња се под лиценцата Creative Commons CC-BY-SA.
 5. Квадрат
 6. Микро
 7. Хоризонтален плакат
 8. На Twitter:
 9. 1. Сменете ја вашата профилна слика за да искажете поддршка:
 10. 2. Потоа твитнете ја вашата поддршка за Википедија:
 11. Штотуку ја заштитив Википедија, за да остане слободна и бесплатна. Споделете го ова со сите! http://URL.link/WikipediaForever #wikipedia
 12. На Facebook:
 13. 1. Сменете го статусот за да им соопштите на пријателите дека ја поддржувате Википедија Засекогаш:
 14. Штотуку ја заштитив Википедија, за да остане слободна и бесплатна. Споделете го ова со секого! http://URL.link/WikipediaForever
 15. 2. Потоа сменете ја вашата профилна слика на Facebook:
  • Зачувајте ја сликата со тоа што ќе кликнете со десното копче и ќе изберете „Зачувај како“ (Save As). На Мекинтош едноставно извлечете ја сликата на работната површина.
  • Потоа на Facebook кликнете на „Профил“ во главниот алатник најгоре.
  • Штом ќе стигнете до вашата профилна страница, едноставно кликнете на вашата постоечка профилна слика. Тогаш ќе можете да ја подигнете новата слика за во профилот.
Button phrases
 1. сподели
 2. Нашето заедничко знаење. Нашето заедничко богатство.
 3. Ти благодариме, Википедија.
 4. засекогаш
 5. отворена
 6. бесплатна
 7. Пишувач
 8. Верувач
 9. Читател
 10. Придонесувач
 11. Википедијанец
Header links
 1. Донирајте сега
 2. Искажете поддршка
 3. Споделете ја својата приказна
 4. Коментари на дарителите
 5. Приказни
 6. Имете прашања?
Пет факти за Википедија
 1. Пет факти за Википедија — и како Вие можете да помогнете за да остане бесплатна и слободна.
 2. Факт бр.1: Википедија ја раководи непрофитна организација, фондацијата Викимедија.
 3. Факт бр.2: Иако Википедија е една од петте најпосетени веб-страници во светот, ние имаме помалку од 35 вработени.
 4. Факт бр.3: Поддржуваме над 100.000 доброволци кои имаат напишано 14,3 милиони статии на 270 јазици.
 5. Факт бр.4: Нашата цел на постоење - се стремиме секој човек да може слободно да го користи и има удел во севкупното човеково знаење.
 6. Факт бр.5: Википедија може да функционира и да биде слободна и бесплатна само со поддршката од дарители како вас. Бараме само еднаш годишно – а тоа е сега.
 7. Википедија е овде кога ви треба. Сега таа има потреба од вас. Донирајте сега.
Donor Comments
 1. Им благодариме на сите кои го споделуваат своето знаење
 2. Знаењето има право на народот.
 3. Не можам да се сетам на ниту еден универзитет кој придонел повеќе за јавното образование од Википедија.
 4. Википедија е плетора од квалитетни информации и претставува неизмерен придонес за светот.
 5. Википедија секогаш ми ги дава одговорите кои ги барам! Многу ви благодарам што му дарувате знаење на светот!!!
 6. Современа ризница рамна на древна Александрија! Браво!
 7. Википедија е едно од чудата на совремието. Ако некако се случи да пропадне, тоа би било огромна катастрофа.
Additional Phrases
 1. Луѓе од цел свет ни кажуваат како Википедија им ги променила животите. Ви благодариме што ја раскажавте и вашата приказна.