Gebruikersnaam veranderen

This page is a translated version of the page Changing username and the translation is 100% complete.

De naam die gebruikers van Wikimediaprojecten voor zichzelf kiezen is niet gebeiteld in steen. Elke steward of globale 'renamer kan een gebruikersnaam veranderen op een wiki. Die naam moet natuurlijk uniek zijn (gebruik de extensie Renamer). Neem contact op met een van de genoemde personen en vraag om instructies.

Laat een verzoek achter op Steward requests/Username changes.

Hoe een naam te veranderen

  • Doe geen verzoek voor naamsverandering op deze pagina.
  • Maak geen nieuw account aan met de naam waarin u het wil veranderen.

Stuur je verzoek naar Steward requests/Username changes.

Hoe het werkt

Op verzoek zijn stewards en globale hernoemers in staat instellingen van gebruikersaccounts te wijzigen. En ook van de historie van artikelen, zodat alle wijzigingen die eerder onder een andere naam waren gedaan, nu onder de nieuwe naam te vinden zijn. Dit is in het verleden al verschillende malen gedaan, ofwel vrijwillig ofwel vanwege onze regels over onacceptabele gebruikersnamen. Het verwijderen van een account wordt niet gedaan in Wikimediaprojecten, dus als je anoniem wilt worden nadat je met je account bewerking hebt gedaan, kun je dat voor elkaar krijgen door je gebruikersnaam te wijzigen.

Als een gebruikersnaam is gewijzigd, wordt het eerdere account opgeheven. De gebruiker kan dan meteen inloggen met de nieuwe gebruikersnaam met het oude wachtwoord. Ondertekeningen in overlegpagina's kunnen handmatig aangepast worden als je dat wilt.

Zie Archive1 en Archive2 voor details van verzoeken die gedaan werden voordat bureaucraten in staat waren om deze taak uit te voeren.

Zie ook