Promjena suradničkog imena

This page is a translated version of the page Changing username and the translation is 56% complete.
Outdated translations are marked like this.

Imena koja suradnici na Wikimedijinim projektima izaberu nisu konačna. Svaki stjuard ili globalni preimenovatelj može promijeniti Vaše suradničko ime. Vaše suradničko ime može se preimenovati samo u ona suradnička imena (suradnički račun) koja se ne koriste (rabeći proširenje Renameuser). Kontaktirajte bilo kojega globalnog preimenovatelja i zatražite upute.

Zahtjev za preimenovanje Vašega suradničkoga imena možete postaviti na stranici Steward requests/Username changes.

Kako promijeniti suradnička imena

  • * Molimo ne postavljajte zahtjeve za promjenu suradničkog imena na ovoj stranici.
  • * Nemojte izraditi novi suradnički račun s imenom u koje želite promijeniti suradničko ime trenutačnoga suradničkog računa.

Zahtjev postavite na Steward requests/Username changes.

Kako ovo funkcionira

Stjuardi ili globalni preimenovatelji mogu, na zahtjev, mijenjati postavke suradničkoga računa i povijest članaka tako da se sva prethodna uređivanja pojedinoga suradnika pripišu novomu suradničkom imenu. Ovo je učinjeno nekoliko puta u prošlosti, bilo dobrovoljno, bilo prisilno, a prema smjernicama o uvredljivim suradničkim imenima na Wikipediji na hrvatskome jeziku. Brisanje računa ne provodi se na Wikimedijinim projektima, stoga ako želite postati anonimni nakon izmjenjivanja stranica pomoću Vašeg računa, isto je moguće ostvariti na način da promijenite suradničko ime.

Nakon promjene suradničkog imena, prethodni račun prestaje postojati, a suradnik može se odmah prijaviti pomoću iste lozinke i novog suradničkog imena. Suradnik može ponovno stvoriti stari račun kako bi spriječio imitaciju. U slučaju prisiljenog mijenjanja imena, stari račun se ponovno stvara, a zatim blokira. Potpisi na stranicama za razgovor se, po želji, mogu ručno mijenjati. Evidencija brisanja i evidencija postavljanja se ne mijenjaju.

Vidi Arhivu1 i Arhivu2 za pojedinosti o zahtjevima podnešenim prije nego su birokrati bili u mogućnosti obavljati ovaj zadatak.

Vidi još