Faqet e Wikipedia-s Pa Ilustrime

This page is a translated version of the page Wikipedia Pages Wanting Photos and the translation is 59% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikipedia Pages Wanting Photos

Faqet e Wikipedia Pa Ilustrime është një fushatë e përvitshme ndërkombëtare që thërret Wikipedianët nga projektet dhe komunitetet shumëgjuhëshe Wiki të shtojnë ilustrime (fotografi, video, audio, harta, diagrame) te artikujt e Wikipedia-s të cilave ju mungojnë ato. WPWP mbahet për të promovuar përdorimin në faqet e artikujve të Wikipedia-s të skedarëve medialë digjitalë, të mbledhur nga gara të fotografive dhe photowalks të ndryshme të organizuara nga komuniteti i Wikimedia-s. Ilustrimet kapin vëmendjen e lexuesve më shumë se sa një tekst i gjatë, ilustrojnë përmbajtjen dhe e bëjnë artikullin më praktik dhe tërheqës për lexuesit.

Qindra imazhe janë kontribuar në Wikipedia Commons përmes programeve të ndryshme përkrahëse, photowalks dhe garave përfshirë këtu gara ndërkombëtare si Wiki Loves Monuments, Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore etj. Megjithatë relativisht pak nga miliona fotot që gjenden në Wikimedia Commons janë përdorur/shtuar në faqe të artikujve të Wikipedia-s.

Si të bëheni pjesë e WPWP?

Before participating, it is important to read all rules below in their entirety. Failure to do so may result in disqualification.

 1. Kyçuni në llogarinë ekzistuese ose Krijoni llogari të re në Wikipedia (Kjo llogari vlen për Wikipedia-t e të gjitha gjuhëve si dhe projektet Wiki të tjera)
 2. Gjeni një artikull në Wikipedia shqip të cilit i duhen foto.
 3. Përzgjedhni fotografinë e duhur për të në Commons. Shtypni këtu për të kërkuar foton duke përdorur titullin apo kategorinë e saktë.
 4. Në faqen e artikullit të përzgjedhur nga ju, shtypni “Redakto” dhe shtoni fotografinë e zgjedhur në Hapin 3, bëni një përshkrim (description) për ilustrimin te artikujt e Wikipedia-s. Para se të bëni ndryshimet përfundimtare, së pari shtypni opsionin “Parapamje” për të parë se si është pozicionuar fotografia në artikull dhe nëse ka nevojë për ndryshime të tjera. Kur jeni të kënaqur me fotografinë, shtypni “Publiko ndryshimet”.
 5. Ju mund të merrni pjesë edhe duke krijuar artikuj të ri për fotografi cilësore (përveç mundësisë së shtimit të fotografive në faqe të artikujve ekzistues).
 6. Please be mindful of the image syntax! If you are going to add images to the infoboxes in articles, the syntax is a lot easier — just the filename, so rather than [[File:Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg|thumb|The Obamas worship at [[African Methodist Episcopal Church]] in Washington, D.C., January 2013]] simply Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg.

Here, the caption is The Obamas worship at African Methodist Episcopal Church.

If you are going to add images to the infoboxes in articles, add them to the correct position as shown below.

| image = Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg

| caption = The Obamas worship at African Methodist Episcopal Church

Rregullat e fushatës


Ilustrimet duhet të vendosen në artikuj gjatë periudhës 1 korrik - 31 gusht 2020.

Nuk ka limit të numrit të fotografive që mund të përdoren nga një pjesëmarrës. Megjithatë, ekzistojnë kategori të ndryshme të shpërblimeve. (I gjeni më poshtë)

Megjithatë, mos i prishni artikujt e Wikipedia që veçse kanë fotografi. Shtoni fotografi vetëm te artikujt pa to.


Fotografitë duhet të publikohen nën një liçensë të përdorimit të lirë ose të jenë pjesë e domainit publik. Liçensat nën të cilat mund të publikoni janë CC-BY-SA 4.0, CC-BY 4.0, CC0 1.0.

Pjesëmarrësit duhet të jenë përdorues të regjistruar në cilindo nga projektet e Wikimedia. Kyçuni ose Krijoni llogari të re në Wikipedia. (Mund të krijoni një llogari në çfarëdo gjuhe të Wikipedia dhe ta përdorni në cilëndo nga projektet e Wikimedia). Lista e të gjitha gjuhëve të Wikipedia-s mund të gjendet këtu.

Fotografitë me cilësi të dobët përgjithësisht nuk janë të pranueshme.
 1. Përshkrimet dhe emërtimet e fotografive duhet të jenë të qarta dhe të përshtatshme për artikullin.
 2. Të gjitha fotografitë duhet të përfshijnë një përshkrim që tregon çfarë është fotografia.
 3. Fotografitë duhet të vendosen ku e kanë vendin në artikull.
 4. Përdoruesit të cilët në vazhdimësi shtojnë fotografi pa përshkrime, fotografi që nuk ndërlidhen me artikull, etj. mund të diskualifikohen.

Pjesëmarrësit duhet të përfshijnë hashtag-un #WPWP në Përmbledhjen e redaktimeve të të gjithë artikujve të përmirësuar me imazhe. Për shembull, për të marrë pjesë në garën lokale:

" +foto #WPWP". Mos e shtoni hashtag-un (#WPWP) në artikull.

How do you want to participate in #WPWP?

This section is designed to fit neatly with your level of participation in WPWP. Click the buttons below to discover the modes of participation.

Kohështrirja e fushatës

Fushata WPWP është e përvitshme.

 • Data fillestare për kontributet: 1 korrik, 2020 00:01 (UTC)
 • Data e fundit për kontributet: 31 gusht, 2020 23:59 (UTC)
 • Shpallja e fituesve në nivel ndërkombëtar: 30 shtator 2020.

Kategoritë e shpërblimeve të nivelit ndërkombëtar

Çmimet fituese për përdorues(it) me më së shumti artikuj unik të Wikipedia-s të përmirësuar me foto do të jenë:

 1. Çmimi i parë US$500
 2. Çmimi i dytë US$400
 3. Çmimi i tretë US$300

Çmimet fituese për përdorues(it) me më së shumti artikuj unik të Wikipedia-s të përmirësuar me audio

 • US$200

Çmimet fituese për përdorues(it) me më së shumti artikuj unik të Wikipedia-s të përmirësuar me video

 • US$200

Çmimet fituese për përdorues(it) e rinj me më së shumti artikuj unik të Wikipedia-s të përmirësuar me foto

 • US$200

Çmimet fituese për përdorues(it) me më së shumti imazhe të përdorura nga Wiki Loves Africa në Wikipedia-t në gjuhët Igbo, Swahili, Yoruba, Luganda, Hausa, Shona, Amharic, Lingala dhe Afrikaans. Më shumë informacion.

 • USWiki Loves Africa 2020/Illustrate Wikipedia articles#Participation to WPWP Campaign00

Wiki Loves Folklores Prizes

The Wiki Loves Folklore is offering prizes for users with the most Wiki Loves Folklore image usage on any language Wikipedia. For more information about the Wiki Loves Folklore category of prizes, see here and click here to visit the English Wikipedia page.