Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Lionel Scheepmans/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Lionel Scheepmans and the translation is 100% complete.

Lionel Scheepmans

Lionel Scheepmans (Lionel Scheepmans)

Lionel Scheepmans (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
 
Lionel, 13/11/2019
 • Personals:
  • Nom: Lionel Scheepmans
  • Ubicació: Walcourt, Bèlgica
  • Llengües: Francès com a nadiu, anglès i portuguès amb un bon nivell i tots els idiomes textuals del món a través del meu ordinador o telèfon intel·ligent ;o)
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: juny de 2008 i molt actiu des de principis de 2011
  • Wikis on és actiu: Wikiversity en francès - Viquipèdia en francès - Commons - etc
statement (Not more than 450 words) Acabant 10 anys d'observació etnogràfica de Wikimedia com a estudiant de doctorat en antropologia, vull aprofitar aquesta experiència a la junta de Wikimedia. De forma voluntària, m'agradaria aportar a la junta les meves habilitats d'anàlisi financeres, històriques i antropològiques, de manera prospectiva i davant la possible desviació de la missió de Wikimedia.

M'agradaria contribuir, en particular, a mantenir la missió d'intercanvi lliure del moviment i reduir al màxim una certa deriva ja observable i deguda al mimetisme del sector comercial circumdant. També m'agradaria treballar amb l'equip per millorar la cooperació entre les comunitats de col·laboradors voluntaris i la fundació, tot garantint la independència dels projectes i preservant el moviment de qualsevol forma d'elitisme, dominació i assetjament.

I sí, quasi me n'oblidava. També formo part del grup poc representat del moviment que són pares de nens petits. Pel que fa a mi, formo part dels que hi són una setmana de cada dues, ja que cada cop es veu més al meu entorn. Per això puc invertir-me en el moviment. Wikimedia és, de fet, un dels pocs llegats que estaré orgullós de transmetre a les generacions futures en un món on tot està destruït per la mercantilització.

Top 3 Board priorities 1. Assegurar que es respecti la missió del moviment i la fundació

2. Assegurar la transparència dins del moviment i la fundació

3. Assegurar que es respecti el bon govern del moviment i de la fundació

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Governança

2. Cosmopolitisme

3. Sensibilització

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat:   Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:17, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació:   Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:19, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 Vegeu la meva pàgina d'usuari

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

2,5 Cofundador de Wikimedia Bèlgica i 2 anys com a membre de la junta

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

<1 Ser membre de la junta no és un càrrec executiu i he après a col·laborar amb el personal executiu durant la meva experiència vital, encara que aquest estat mai no em va atreure.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10 Afers socials i polítics, antropologia prospectiva, cartografia, moviment juvenil voluntari, comunitat de discapacitats, producció artística, etc. Consulteu el meu currículum per obtenir més informació.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Tinc dislèxia i disortografia, que han estat la causa de moltes formes de discriminació des de la meva primera infància. També sóc un adepte a la cultura lliure, com altres que són vegetarians, jo no faig servir programari propietari, de la mateixa manera que altres no mengen gluten a causa de la seva intolerància. Com a tal, sóc discriminat regularment, inclòs dins del moviment Wikimedia.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Bèlgica, un país molt petit al món, però on es troba el Parlament Europeu.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Francès, anglès, portuguès a nivell còmode

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Membre de l'equip del Partit Pirata de Bèlgica que treballa per augmentar la transparència i la democràcia al meu país com a candidat a les eleccions municipals de 2012.