Wikimedia Foundation elections/2021/Candidate Requirements/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidate Requirements and the translation is 100% complete.

Les eleccions van acabar el 31 d'agost 2021. No s'acceptaran més vots.
Els resultats es van anunciar el 7 de setembre 2021. Deixeu qualsevol comentari que tingueu sobre les eleccions de 2021 a la pàgina d'anàlisi posterior de les eleccions.

La selecció de membres de la junta compleix amb el deure de cura de la Junta de la Fundació Wikimedia. Els membres actuen de manera raonable, diligent i informada, i amb la cura que utilitzarien les persones prudents. Aquest deure de cura s'aplica a la selecció acurada de les persones a formar part de la Junta. Aquestes persones no haurien de portar descrèdit a la Junta.

Eleccions a la Junta de 2021
Portada
Candidats
Informació de la votació
Vot únic transferible
Resultats
Discussions
PMF
Preguntes per als candidats
Organització
Traducció
Documentació
This box: view · talk · edit

Els candidats haurien de llegir el Manual de la Junta de la Fundació Wikimedia i revisar les obligacions legals i fiduciàries dels membres cabans de presentar-se com a candidat.

Funcions i responsabilitats com a membre de la Junta

La Junta Directiva supervisa les operacions de la Fundació Wikimedia. Els bons patrons permeten una bona gestió a través del director general/executiu i, indirectament, del personal. No gestionen l'organització en el seu funcionament quotidià. El paper de supervisió de la Junta inclou la presa de decisions, el seguiment i el lideratge.

Aquestes responsabilitats inclouen:

 • Prendre decisions tenint en compte els objectius i les polítiques d'estratègia i organització;
 • Supervisar el rendiment, els riscos, les finances i el compliment de la Fundació Wikimedia;
 • Assessorar el director executiu/CEO i el personal sènior mitjançant l'experiència i experiència pertinents; i
 • Comunicar-se amb la comunitat Wikimedia sobre el paper i les responsabilitats de la Junta.

Els membres mantenen la integritat legal i ètica de l'organització. També recluten i fomenten la diversitat a la Junta. Els membres han d'actuar sempre en el millor interès de la Fundació Wikimedia. Els membres es poden seleccionar mitjançant un vot de la comunitat, però un cop a la Junta, no són representants de la comunitat.

Obtén més informació sobre el paper de la Junta al Manual de la Junta de la Fundació Wikimedia.

Elegibilitat

Els candidats han de complir les funcions de servei de la junta i del comitè. Inclou investigar qüestions rellevants, prendre decisions informades i assistir a les reunions de la junta. Els requisits d'elegibilitat per als candidats són les mateixes que per als votants amb aquests requisits addicionals:

 • No has d'haver estat condemnat per un delicte greu o cap delicte que impliqui deshonestedat o engany;
 • No hauràs hagut de dimitir d'un càrrec en una organització o empresa sense ànim de lucre per mala gestió o mala conducta;
 • En el moment de la nominació o de les eleccions, no es pot estar prohibit ni bloquejat en cap projecte de Wikimedia durant un període de 30 dies o més;
 • Si només compleixen els requisits d'elegibilitat dels votants com a editor: la teva primera edició ha d'haver estat abans del 9 de juny de 2019;
 • Has de revelar el teu nom real a la teva sol·licitud de candidat;

No és possible ocupar un càrrec a la Junta amb un pseudònim perquè les identitats de la Junta són de registre públic.

Requisits de sol·licitud

 1. No pots enllaçar la teu sol·licitud o declaracions amb llistes de recolzaments o altres pàgines de la plataforma i no pots presentar-te en llista amb altres candidats.
 2. Sol·licituds acceptades entre les 00:00h del 9 de juny de 2021 (UTC) i les 23:59h del 29 de juny de 2021 (UTC). Només pots canviar la teva sol·licitud fins a tres dies després de la presentació o fins al tancament del període de candidatura a les 23:59h del 29 de juny de 2021 (UTC). S'accepten correccions ortogràfiques o de traducció menors fora d'aquests moments. (Vegeu la nota sobre les correccions d'enviament.)
 3. Has d'enviar la prova de la teva identitat a la Fundació Wikimedia abans de les 23:59h del 29 de juny de 2021 (UTC). Un membre del Comitè Electoral es posarà en contacte amb teu per informar-te'n després de presentar la teva sol·licitud.

Els candidats que incompleixin els requisits i terminis anteriors seran desqualificats.

Enviar una prova d'identitat a la Fundació Wikimedia

Els candidats a aquest càrrec han de presentar proves d'identitat i proves de majoria d'edat com a condició de la candidatura. Una còpia d'un dels documents següents ho compleix:

 • Permís de conduir
 • Passaport
 • Una altra documentació oficial que indiqui el nom i l'edat reals

Es pot proporcionar a la Fundació Wikimedia per correu electrònic a secure-info wikimedia.org.

Si ets un dels candidats seleccionats, és possible que la Fundació Wikimedia hagi de sol·licitar informació identificativa addicional per poder fer una comprovació d'antecedents abans del teu nomenament a la Junta.

Com presentar la candidatura

Si és apte, pots presentar-te per ser candidat.