Ukrainas kulturella diplomatimånad 2021

This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2021 and the translation is 100% complete.

Ukrainas kulturella diplomatimånad

10 februari - 10 mars 2021    

[Sociala medier: #UCDMonth] · [Länk hit: ucdm.wikimedia.org.ua]    Välkommen till Wikipediaskrivtävlingen för att förbättra täckningen om ukrainsk kultur på Wikipedia!


  • Vad: Det här är en offentlig tävling för att skapa och förbättra artiklar för att förbättra Wikipedias täckning av ukrainsk kultur till så många språk som möjligt. Listan över artiklar att fokusera på har satts samman av de lokala ukrainska arrangörerna bakom skrivutmaningen. Vinnarna erhåller priser.


  • När: Skrivutmaningen börjar 10 februari klockan 00:01 (UTC) och slutar 10 mars 23:59 2021 (UTC).


  • Hur: Tävlingen har en enkel struktur med fyra steg: Välj artiklar att jobba med → Få poäng för arbetet → Sikta på att få så många poäng som möjligt → Bli belönad för dina bidrag!


  • Vem: Alla som kan hjälpa till med att skriva och/eller översätta artiklar relaterade till ukrainsk kultur på valfritt språk. Alla wikipedianer med ett registrerat konto (oavsett språkversion) kan medverka. För att göra så behöver du skriva upp dig i avsnittet medverkande. Deltagare som skriver på ukrainska kommer att tilldelas poäng separat från övriga som medverkar — se sidan på ukrainskspråkiga Wikipedia för fler detaljer.


  • Varför: Tävlingen organiseras av Wikimedia Ukraina i sambarbete med Ukrainska institutet och det ukrainska utrikesdepartementet. Wikipedia saknar artiklar om alla möjliga ämnen, och genom den här tävlingen hoppas vi förbättra artiklar relaterade till kulturella fenomen som är viktiga för ukrainare. Att förbättra Wikipedias artiklar och täckning om ukrainsk kultur är viktigt för att försäkra oss om att våra läsare får kvalitativ information.