Anna lahja tiedolle

edit

Template:Fundraising menu-fi

This is a closed translation request.

 
Wikimedia-säätiön puheenjohtaja Florence Devouard

22. lokakuuta 2007 — Kuusi vuotta sitten alkoi vaatimaton hanke tiedon jakamiseksi. Nyt, paljon myöhemmin, Wikipedia on kasvanut ainutlaatuiseksi, maailmanlaajuiseksi resurssiksi, joka on muuttanut tiedon jakotapaa. Sivustoilla käy miljoonia kävijöitä, ja se on saatavilla 250 kielellä.

Kuten useimmilla Wikimedia-säätiön hallinnoimista vapaista projekteista, Wikipedialla on mahdollisuus jakaa kaikki kansakunnan tiedot kaikille ihmisille maailmassa. Samalla taataan se, että kaikkien hankkeeseen osallistuvien äänet ovat samanarvoisia. On sanomattakin selvää, että olemme tyytyväisiä Wikipedian ja muiden hankkeiden saamaan maailmanlaajuiseen huomioon.

Wikipedian huomio on antanut Wikimedia-säätiölle uusia haasteita ja velvollisuuksia. Kansainvälisen menestyksen myötä säätiö on alkanut keskittää energiaansaa niihin osiin maapalloa, jotka tarvitsevat apuamme eniten: kehitysmaat, joilla on huonot mahdollisuudet hyvään opiskeluun. Kehitysmaissa on noin kaksi miljardia lasta, jotka saavat vähän tai ei ollenkaan opiskelumahdollisuuksia. Tämä on todella tärkeä askel meille.

Kun ottaa huomioon rajoitetut resurssimme, Wikimedia-säätiö on edistynyt loistavasti tällä osa-alueella. Erilaisten yhteistyökumppaneiden avulla olemme pystyneet tuomaan Wikipedian maailman kaukaisimpiin kolkkiin. Olemme myös pystyneet luomaan Wikipedioita uusille kielille, kuten jorubaksi ja swahiliksi.

Saavutuksista huolimatta haluamme auttaa lisää!

Wikimedia-säätiö tarvitsee sinun apuasi jatkaakseen tiedon maailmanlaajuista levitystä.

Tulevina viikkoina on vuosittaisen lahjoituskamppanjamme aika. Toivomme, että voit antaa tukesi lahjoittamalla rahasumman — koolla ei ole väliä — jotta voimme jatkaa tehtäväämme kaikkien kansakuntien tiedon jakamisesta maailmanlaajuisesti.

Florence Devouard
Wikimedia-säätiön puheenjohtaja