Translation requests/Give the gift of knowledge/hu


A tudás a legnagyobb ajándék edit

Template:Fundraising menu-en

This is a closed translation request.

 
Florence Devouard, a Wikimédia Alapítvány elnöke

2007. október 22. – A hat éve szerény civil szerveződésként indult Wikipédia mára egy példátlan méretű globális erőforrássá nőtt, amely megváltoztatja a tudás megosztásának módját. Emberek milliói látogatják világszerte, jelenleg 250 nyelven érhető el.

A weboldal mögött álló közhasznú szervezet, a Wikimédia Alapítvány többi projektjéhez hasonlóan a Wikipédia lehetővé teszi a világ állampolgárainak, hogy osztozzanak az emberi tudás egészében, miközben biztosítja a különböző nézetek egyenlő képviseletét. Mondanom sem kell, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá, milyen jó hatással van a Wikipédia és a többi projektünk a nemzetközi közösségre.

... A Wikipédia globális hatása megnyitotta az utat a növekvő mennyiségű feladatkörök és kihívások felé a Wikimédia Alapítvány számára. A nemzetközi sikert figyelembe véve az Alapítvány elkezdte összpontosítani az energiáját a világ azon részeire, ahol segítség van rá - alulprezentáltan közösségek korlátozott hozzáférésű oktatási forrásaira. Figyelembe véve azt, hogy míg a világon kétmilliárd gyermek részesül oktatásban, addig a fejlődő országokban alig vagy egyáltalán nem –úgy gondoljuk, hogy ez fontos munka.

Eddig, a korlátozott erőforrások ellenére a Wikimédia Alapítvány jelentős előrehaladást ért el ezen a téren. Partnerségek segítségével képesek voltunk arra, hogy a Wikipédia a világ távoli részeiről is elérhető legyen, és létrehoztunk olyan nyelvű Wikipédiákat, mint a joruba és a szuahéli. Azonban a legfontosabb, hogy az előző évben elültettük a magokat a jövő oktatási törekvéseinek.

Mindezek ellenére minden teljesítményre szükség van, többre van szükségünk!

A Wikimédia Alapítványnak a támogatásodra van szüksége, hogy továbbra is segítse a tudást az egész világon.

Az elkövetkező hetekben lesz a vezető adománygyűjtő kampányunk. Bízunk abban, hogy ki tudod fejezni támogatásodat az adománnyal – akármilyen kicsi vagy nagy is – és így képessé tesz bennünket, hogy teljesítsük küldetésünket: a világ minden embere férjen hozzá az emberiség egyetemes tudásának összességéhez.

Florence Devouard
A Wikimédia Alapítvány elnöke