Training modules/Keeping events safe/slides/event-organizing-team/he
Outdated translations are marked like this.
לפני האירוע: חלוקת תפקידים בצוות =
- מינוי בעלי תפקידים אשר יטפלו בבעיה, אם תתעורר. מי יהיה הראשון שיגיב? מי יקבל את הדיווחים? מי יבחן אותם? מי יטפל באנשים פרטניים, כמו לדוגמה ללוות מישהו החוצה? האם יש מספר מספיק של חברי צוות, המסוגלים לטפל במגוון רחב של בעיות, לפני ואחרי שהמצב מסלים? זוהי אחת ממשימות המפתח בהכנה מראש לקראת האירוע, מה שיכול לעשות הבדל גדול בדרך בו המצב מטופל בזמן אמת.
- הקימו צוות תגובה למקרי חירום שיהיה אחראי על טיפול באירועי בטיחות וחששות למיניהם. הדבר יכול להיעשות על ידי הצוות המארגן של האירוע. אם מדובר באירוע גדול, באופן אידאלי צוות התגובה למקרי חירום צריך להיות אחראי אך ורק לטיפול במקרי חירום. אם מדובר באירוע קטן, צוות התגובה למקרי חירום עשוי להידרש גם למלא תפקידים אחרים.
- ודאו כי צוות התגובה למקרי חירום מאויש בצורה מספקת. במקרה הבלתי סביר של מקרה חירום בו יהיה מעורב חבר צוות, קיומם של מספיק חברים בצוות התגובה מסייע למניעת ניגודי אינטרסים.
- במידת האפשר, חלקו את צוות התגובה למקרי חירום לקבוצות של לפחות שני חברי צוות: אדם אחד שיטפל באירוע עצמו, ואדם אחר שייקח על עצמו את תפקידיו העיקריים של רעהו במהלך האירוע.
- ודאו כי צוות התגובה למקרי חירום יהיה מגוון. באירועים בקנה מידה קטן, כאשר יש מעט מדי מארגנים מכדי ליצור מספר צוותים, צוות התגובה למקרי חירום צריך להיות מורכב לפחות משני אנשים נפרדים מרקע שונה (בין אם תרבותית, אתנית או פשוט הלך מחשבה שונה). זה יעזור להבטיח שהדיווח יבוצע בצורה מלאה ומקיפה, כך שאם צד מסוים ירגיש שלא בנוח ליצור קשר עם אחד מהם, הוא יוכל ליצור קשר עם האחר.
- הקצו משימות/אחריות לגורמים ייעודיים. בין אם בצורה של צוות תגובה למקרי חירום או לא, כל אחד צריך לדעת מה הוא אמור לעשות אם מתעוררת בעיה.
- צרו שרשרת של פקודות. ודאו שלכולם ברור מה לעשות, באילו נסיבות ולמי הם צריכים להודיע.
- החליטו על פרוטוקול הסלמה. חשבו על שיטת דיווח מזורזת/מהירה לחברים נוספים בצוות המארגנים או לגורמי האבטחה במקום. שקלו עשיית שימוש בטלפונים ניידים עם אזניות ללא צורך בידיים במונחים של חומרה. שקלו להשתמש במילות קוד כאשר התקשורת מתקיימת באזורים ציבוריים, כדי להבטיח פרטיות ולמנוע פאניקה בקרב המשתתפים.
- פרסמו את פרטי צוות התגובה למקרי חירום לשאר צוות האירוע. צריכה להיות דרך פשוטה לפנות אליהם במקרה של איום בטיחותי. אם צוות המארגנים של האירוע גדול מספיק כדי להקצות צוות תגובה למקרי חירום, חשוב שכולם ידעו מי הם חברי הצוות. המודעות לאופן הדיווח חיונית לטיפול מוצלח במקרים.
- הבטיחו כי יהיה קל לזהות את צוות התגובה למקרי חירום או את שאר חברי הצוות. זה יכול לאפשר טיפול מהיר יותר בבעיה, ולמנוע תסכול נוסף מאנשים. ניתן לעשות זאת באמצעות, בין היתר, חולצות צבעוניות שונות (בשונה ממשתתפים אחרים), תגים מיוחדים, הדפסים שונים על חולצת טריקו אחידה, או כובעים שונים. אם נעשה שימוש בצבעים שונים, ודאו שהצבעים מותאמים למשתתפים לקויי ראייה.
- קבלו הכשרה מתאימה. להיות מוכן להגיב במהירות וכנדרש זה חיוני לטיפול מוצלח בבעיה בזמן אמת. צוות המארגנים של האירוע צריך להבטיח שחברי צוות החירום המיועדים יקבלו הדרכה מספקת לקראת האירוע, כך שהם יהיו מוכנים לתרחישים האפשריים ולא יקבלו רגליים קרות ברגע האמת. זה יכול להיות רעיון טוב לקיים מפגש רענון ביום האירוע, עם תזכורות קצרות לגבי תהליכים ומידע רלוונטי. אף שמתמקד באינטראקציות מקוונות, במודל ההדרכה להתמודדות עם הטרדות ברשת יש חומרים טובים לגבי עבודה מול קורבנות הטרדה וטיפול בדיווחים הרלוונטיים גם למקרים אישיים.
- הערכת צרכי אבטחה במקום. לפני הזמנת חברת האבטחה:
- אם האירוע, ולכן המקום, לא מספיק גדול על מנת לשכור חברת אבטחה ייעודית, ייתכן שכדאי שהצוות המארגן יבצע הערכת סיכונים כדי לקבוע האם יש צורך בגיוס שירות אבטחה חיצוני נוסף במהלך האירוע.
- אם המקום כבר כולל אבטחה, דונו בבעיות האבטחה עם איש הקשר מטעם המקום כדי להבטיח שהשטח והמדיניות יתאימו לצרכים של האירוע. עירוב של איש הקשר מטעם המקום כבר בשלבי התכנון המוקדמים, לפני ואחרי הזמנת המקום, מאפשר סקירה מקדימה של נושאים כמו נתיבי בריחה ותכניות לפינוי. זה יכול לסייע מאוד בשלב מאוחר יותר במהלך האירוע.
- הכינו מראש מידע חשוב, כך שיהיה זמין במהלך האירוע. זה יכול לכלול מגוון רחב של מידע, כגון פרטים על האבטחה של המקום, נתיבי מילוט, אנשי קשר מטעם המשטרה, וקווי חירום. זה יכול לעזור לצוות התגובה למקרי חירום להתמודד עם בעיה מסוימת מהר יותר מאשר במצב בו המידע אינו זמין.
- תכנון אירוע/חדר לשימוש בשעת חירום (לדוגמה: חדר שקט או גישה לשירותים כדי להבטיח מענה לשני המינים). ודאו שקיים מקום בטוח עם בידוד קול סביר או הפרדה משאר שטח האירוע, אשר ניתן להשתמש בו לטובת נשוא ההטרדה, כדי להחזיר לו את קור הרוח. שם, הוא יוכל להירגע, ולהרגיש נוח לחלוק פרטים חשובים אודות האירוע שהוא חווה.
- סקירת רשימת המשתתפים. לפעמים, משתתפים שאינם רשאים להשתתף באירוע עשויים להיות מזוהים כבר בשלב ההרשמה. עיון ברשימת הנרשמים לאירוע יכול לאפשר פעולה מוקדמת במידת הצורך, ולהימנע מסיבוכים בשלב מאוחר יותר. ניתן למצוא פרטים נוספים תחת מדיניות איסור באירוע ותהליכים רלוונטיים.
- גבשו מראש כללי התנהגות ומדיניות (מדיניות החלל הידידותי, קוד ההתנהגות, ו/או מדיניות מקבילה בפרויקטים מקומיים) במהלך תהליך ההרשמה. הדבר יכול לשמש כתזכורת למשתתפים אודות הסטנדרטים להם הם מחויבים.
- כמו כן, ייתכן שיהיה מועיל להדפיס מדריך בטיחות, הכולל עותק של [$link4 מדיניות החלל הידידותי] הרלוונטי לאירוע. ניתן לחלק את המדריך למשתתפים בשעה שהם מקבלים לידם את מסמכי האירוע בתחילתו.
- מסרו הודעה בכתב עם לפחות שני אנשים מכותבים, אודות כל משתתף פוטנציאלי אשר מנוע מהשתתפות באירוע, ולמרות זאת מופיע ברשימה של הנרשמים.
כל האמור לעיל יכול להיכלל במסגרת אירועים בקנה מידה גדול. אם אתם מקיימים אירוע בקנה מידה קטן יותר, ייתכן שחלק מהצעדים המוצעים אינם ישימים, או לא אפשריים. קיימו מאמץ סביר לגבש תהליכים מעשיים ונהלים למקרה של אירוע הטרדה; אתם יכולים רק לפעול בהתאם ליכולות שלכם.