Template:VRT/Volunteering/nl

This page is a translated version of the page Template:VRT/Volunteering and the translation is 100% complete.

Het Volunteer Response Team (VRT) verwelkomt altijd nieuwe vrijwilligers om te helpen bij het beantwoorden van tickets. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en gezien het vertrouwelijke karakter van het werk is er echter een selectieve aanvraagprocedure.

De VRTS-beheerders zijn een groep zeer vertrouwde en ervaren vrijwilligers die uw aanvraag om lid te worden van de VRT beoordelen. Bij de beoordeling van een aanvraag maken ze zich vertrouwd met uw werk op de Wikimedia-projecten om er zeker van te zijn dat u geschikt bent als aanvulling op de VRT. Het duurt dan ook enige tijd voordat u een reactie ontvangt op uw aanvraag.

Hoe wordt ik vrijwilliger?

Als u geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, lees dan Rekrutering voor informatie over wat de job inhoudt. Voel u vrij om u bij #wikimedia-vrtverbinden aan te sluiten om al uw vragen te stellen met betrekking tot het Wikimedia Volunteer Response Team. Voordat u zich aanmeldt, moet u ervoor zorgen dat u:

Bekijk de lijst met wachtrijen voordat u uw aanvraag indient, en meld u aan voor al die wachtrijen waarbij u denkt dat u kunt helpen.

Opmerkingen
  • Het VRT is vooral geïnteresseerd in gebruikers aan wie speciale hulpmiddelen zijn toevertrouwd op lokale projecten (sysop, bureaucraat, checkuser, enz.), hoewel dit "geen" absolute vereiste is.
  • Voeg a.u.b. ook links toe naar helpdesk berichten, overlegpagina's of andere discussies die u relevant vindt.
  • Ook andere taalvaardigheden dan Engels worden zeer gewaardeerd. Er is veel hulp nodig in de taalwachtrijen en we willen weten of u in staat bent om te helpen in een andere taal.
  • Als u al toegang hebt tot VRTS, en u wilt toegang krijgen tot extra wachtrijen, dan hoef u u hier meestal niet aan te melden. Vraag dan aan op Beheerverzoeken op vrt-wiki.
  • Toestemming wachtrijen: gebruikers die al een sterke kennis en ervaring hebben met auteursrechtenkwesties, zoals beheerders of licentiebeoordelaars op Wikimedia Commons, worden zeer gewaardeerd en worden uitgenodigd om vrijwilligerswerk te doen. Gebruikers zonder dergelijke vaardigheden zouden in plaats daarvan een aanvraag kunnen indienen voor wachtrijen over informatie.
Vrijwilligers die Duits spreken

Als u zich vrijwillig wilt inschrijven voor de Duitse wachtrij voor informatie, kunt u zich lokaal inschrijven door de instructies op de:Wikipedia:Support-Team#Mitarbeit im Support-Team te volgen.

Vrijwilligers die Nederlands spreken

Als u zich als vrijwilliger wilt aanmelden voor de wachtrij info-nl, vraag dat dan hieronder aan en stuur een e-mail naar contact-nl@lists.wikimedia.org zodat het team uw aanvraag kan beoordelen.