Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/sh

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Ja sam dobrovoljac.

Ne primam ni cent plaće za moj rad na Wikipediji, isto kao i naše hiljade drugih dobrovoljnih autora i urednika. Kada sam osnovao Wikipediju, mogao sam je pretvoriti u profitnu kompaniju sa bannerima za oglašavanje, ali sam odlučio učiniti nešto drugo.

Trgovina je dobra. Oglašavanje nije zlo. Ali ne pripada ovdje. Ne u Wikipediju.

Wikipedia je nešto posebno. Ona je kao biblioteka ili javni park. Ona je kao hram za um. Ona je mjesto gdje svi možemo otići razmišljati, učiti, dijeliti naše znanje sa drugimaa. Ona je jedinstven ljudski projekt, prvi svoje vrste u historiji. Ona je humanitarni projekt za dovođenje besplatne enciklopedije svakoj pojedinačnoj osobi na planeti.

Svakoj pojedinačnoj osobi.

Kada bi svatko tko ovo čita donirao po 5 $, mogli bismo akciju prikupljanja sredstava završiti odmah. Ali svatko ne može niti hoće donirati. I to je u redu. Svake godine tek dovoljno ljudi odlučuje davati. Kada postignemo cilj, završavamo kampanju. Mi smo mala organizacija, i godinama sam teško radio da bi smo ostali vitki i čvrsti. Mi ispunjavamo našu misiju, a drugima ostavljamo otpad.

Da bi smo to radili bez oglašavanja, trebamo Vas. Vi ste ti koji održavate ovaj san na životu. Vi ste ti koji ste stvorili Wikipediju. Vi ste ti koji vjerujete da vrijedi imati mjesto mirnog promišljanja i učenja.

Ove godine Vas molim da razmislite o donaciji od 5 $, 20 €, 1000 ¥ ili koliko god možete da bi ste zaštitili i održali Wikipediju.

Hvala,

Jimmy Wales
osnivač Wikipedije