Fundraising 2011/Banners 2/mk

Translation instructions
 • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
 • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Banners round two
 1. Ако секој што го чита ова даде по %AMOUNT%,
  кампањата за средства ќе заврши денес.
 2. Помогнете ѝ на Википедија да остане бесплатна. Дајте доброволен прилог.
 3. Помогнете ни да ја постигнеме денешната цел: %AMOUNT%!
 4. Отсега прифаќаме %CURRENCY%
 5. Прифаќаме %CURRENCY%
Banners round three
 1. Помогнете ни да ја постигнеме годинешната цел: %AMOUNT%
 2. Помогнете ни да го собереме годинешниот буџет од %AMOUNT%
 3. Нашата цел годинава: %AMOUNT%
 4. Годишниот буџет на Викимедија: %AMOUNT%
 5. Денешната цел: %AMOUNT%
 6. Преостануваат %AMOUNT%
Banners round four
 1. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  Картик Надар - уредник на Википедија
 2. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  учесник на Википедија со 18 000 уредувања
LPs round two
 1. Од Картик Надар - уредник на Википедија
 2. Од учесник на Википедија
Where your donation goes 2
 1. Зошто ни е потребен вашиот прилог:
 2. Википедија е непрофитен проект, но сепак држи 5-то место по посетеност на интернет – и опслужува 470 милиони луѓе месечно, со милијарди посети на страници.
 3. Работиме напорно за да бидеме што поекономични. Google веројатно има скоро милион опслужувачи. Yahoo има околу 13 000 вработени. Ние имаме 679 опслужувачи и 95 вработени.
 4. Кај нас никогаш нема да видите реклами. Деловното работење е во ред. Рекламите не се зло. Но не им е местото тука на Википедија.
 5. Ако секој што го чита ова даде мал паричен прилог, тогаш прибирањето средства ќе трае само неколку часа. Не секој може и сака да даде. Но ете, секоја година се наоѓаат доволно луѓе што ќе дадат за да се покриеме.
 6. Прибираме само онолку колку што е потребно. Кампањата престанува веднаш штом ќе го достигнеме предвидениот буџет.
 7. Годинава би Ве замолиле да дадете $5, $20, $50 или онолку колку што можете за да ја заштитиме и одржиме Википедија.