Επεξεργασία/Εμφάνιση αλλαγών (Publish)

This page is a translated version of the page Editing/Publish and the translation is 100% complete.

Η ομάδα επεξεργασίας (Editing team) σκοπεύει να αλλάξει το όνομα του κουμπιού "Αποθήκευση αλλαγών" (Save page) σε "Δημοσίευση αλλαγών" (Publish page) και "Αλλαγές" (Publish changes). Η "Δημοσίευση αλλαγών" (“Publish page”) θα χρησιμοποιείται όταν δημιουργείτε μια νέα σελίδα. Οι "Αλλαγές" (“Publish changes”) θα χρησιμοποιούνται όταν αλλάζετε μια υπάρχουσα σελίδα. Οι ονομασίες θα ισχύουν σε όλα τα περιβάλλοντα επεξεργασίας.[1][2]

Μέρος αυτής της αλλαγής έγινε τον Αύγουστο 2016. Το υπόλοιπο αυτή της αλλαγής πιθανότατα θα συμβεί στις 15 Μαρτίου 2017 στα περισσότερα από τα Wikivoyage, Wiktionary, Wikisource, και άλλα εγχειρήματα Wikimedia, και μία ή δύο εβδομάδες αργότερα στην Wikipedia. Η αλλαγή θα ανακοινωθεί στα τεχνικά νέα (Tech News), όταν αυτή συμβεί.

Αν μηλάτε άπταιστα κάποια άλλη γλώσσα πέρα από την Αγγλική, παρακαλούμε να ελέγξετε την κατάσταση των μεταφράσεων στο translatewiki.net για την "Δημοσίευση αλλαγών" (Publish page) και τις "Αλλαγές" (Publish changes).

Ο κύριος λόγος για αυτή την αλλαγή είναι η αποφυγή σύγχυσης για τους νέους χρήστες/συντάκτες. Επανειλημμένες έρευνες χρηστών με νέους συντάκτες έχουν δείξει πως ορισμένοι νέοι συντάκτες πιστεύουν ότι το κουμπί αποθήκευσης αλλαγών (Save page) θα σώσει ένα ιδιωτικό αντίγραφο μιας νέας σελίδας στους λογαριασμούς τους, αντί να δημοσιεύσει μόνιμα τις αλλαγές τους στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό για αυτό το μέρος της διεπαφής χρήστη να είναι σαφές, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν οι πληροφορίες του έχουν δημοσιευθεί, μετά τη δημοσίευσή τους. Πιστεύουμε ότι η σύγχυση που προκαλείται από το κουμπί αποθήκευσης αλλαγών (“Save page”) αυξάνει το φόρτο εργασίας για τους έμπειρους συντάκτες, οι οποίοι πρέπει να καθαρίσει τις πληροφορίες που οι άνθρωποι αποκαλύπτουν ακούσια, και να το αναφέρουν στους λειτουργούς (functionaries) και φροντιστές (stewards) προς καταστολή. Η αποσαφήνιση της λειτουργίας αυτού του κουμπιού θα μειώσει αυτό το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι να γίνουν όλα τα wikis και οι γλώσσες πιο συνεπείς, ενώ μερικά wikis έκαναν ήδη αυτή την αλλαγή πριν από πολλά χρόνια. Η Νομική ομάδα (Legal team) στο Ίδρυμα Wikimedia υποστηρίζει την αλλαγή αυτή. Κάνοντας τη διεπαφή επεξεργασίας εύκολη προς κατανόηση θα κατασταθεί ευκολότερη η διαχείριση ερώτησεων σχετικά με την αδειοδότηση και την προστασία ιδιωτικότητας που ίσως προκύψουν.

Τυχόν σελίδες βοήθειας ή άλλη βασική τεκμηρίωση για την επεξεργασία σελιδών, θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν, σε wiki και αλλού. Στις σελίδες wiki, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς wikitext {{int:Publishpage}} και {{int:Publishchanges}} για να εμφανίσετε τις νέες ετικέτες στην προτιμώμενη γλώσσα του χρήστη. Για τις ρυθμίσεις γλώσσας στις προτιμήσεις του λογαριασμού σας (your account preferences), αυτοί οι κωδικοί wikitext παράγουν την Δημοσίευση (“Publish page”) και τις Αλλαγές (“Publish changes”).

Παρακαλούμε μοιραστείτε αυτή την είδηση με τα μέλη της κοινότητας που διδάσκουν νέους συντάκτες και με άλλους που ίσως ενδιαφέρονται.


Questions

If you have questions about this change, please leave a message on the talk page.