Aankondiging Universele Taalkeuzeselectie

This page is a translated version of the page Announcement Universal Language Selector and the translation is 100% complete.

De Universele Taalkeuzeselectie (ULS) biedt een flexibele manier aan om taalinstellingen zoals interfacetaal, lettertypen en invoermethoden (toetsenbordmappings) in te stellen. Vanaf 11 juni 2013, wordt de ULS in 5 fases beschikbaar gemaakt in alle wiki's van Wikimedia.

Icoon voor de ULS in het gebied met intertaalkoppelingen

ULS is nu actief in meer dan 150 wiki's van Wikimedia, inclusief de Engelstalige Wikipedia en Wikimedia Commons.

Op 9 juli 2013 wordt de uitrol van ULS afgerond door deze beschikbaar te maken op alle andere wiki's van Wikimedia (fase 5).

Waar de Universele Taalkeuzeselectie wordt weergegeven

 
Icoon voor de ULS in de persoonlijke werkbalk

De ULS kan zichtbaar zijn op twee manieren: in het menu aan de zijkant voor wiki's met taalversies zoals Wikipedia als een icoon dat op een tandwiel lijkt, of in de persoonlijke werkbalk bovenaan wikipagina's in wiki's zonder taalversies zoals Wikimedia Commons en Meta-Wiki. Door te klikken op het icoon opent het venster voor de Taalinstellingen dat gebruikt kan worden voor het maken van weergave- en invoerinstellingen. Op basis van de topografische locatie van gebruikers, worden de initiële taal instellingen gepresenteerd aan gebruikers. Gebruikers kunnen de invoermethoden en lettertypen instellen die ze willen gebruiken. Aangemelde gebruikers kunnen ook de taal instellen voor de menu keuzes van MediaWiki.

U kunt ook de functiebeschrijving van de Universele Taalkeuzeselectie of de veel gestelde vragen raadplegen voor meer gedetailleerde informatie.