Förkunnande av den Universala språkväljaren

This page is a translated version of the page Announcement Universal Language Selector and the translation is 100% complete.

Den Universala språkväljaren (ULS) tillhandahåller ett flexibelt sätt att konfigurera språkinställningar som gränssnittsspråk, typsnitt, och inmatningsmetoder (tangentbordslayouter). Från och med 11 juni 2013 aktiverades ULS på Wikimedias alla utseenden i fem etapper.

ULS-ikonen i det mellanspråkliga länkområdet

Det är nu aktiv på över 150 av Wikimedias wikier, bland annat Engelskspråkiga Wikipedia och Wikimedia Commons.

Den 9 juli 2013 kommer utrullningen av ULS att ha fulländats, och vara tillgängligt för alla övriga Wikimedia-wikierna (fas 5).

Var finns den Universala språkväljaren?

 
ULS-ikonen i den personliga sektionen Verktyg

ULS kan visas på två sätt: I vänsterspalten som en ikon som ser ut som ett kugghjul för wikier med språkversioner, som Wikipedia, eller längst upp på sidan bredvid ditt användarnamn för wikier utan språkversioner, som Wikimedia Commons och Meta-Wiki. Genom klicka på ikon öppnas en Språkinställningsruta som kan användas för ställa in visnings- och inmatningsinställningar. Vilka språk som visas beror på användarens geografiska position. Användare kan ställa in inmatningsmetoder och typsnitt. Inloggade användare kan också ändra språket i MediaWikis menyer.

Ta en titt på funktionsbeskrivningen av den Universala språkväljaren eller Vanliga frågor för mer detaljerad information.