Викимедија Македонија/Иницијативен одбор


Иницијативниот одбор на Викимедија Македонија е составен од 10 членови, кои ги направија првите забележителни придонеси при основањето на локалниот огранок. Членовите на иницијативниот одбор се

  1. Arwena
  2. Boyan
  3. Brest
  4. FlavrSavr
  5. Ivica83
  6. Kiril Simeonovski
  7. MacedonianBoy
  8. misos
  9. Violetova
  10. Wikimk


Иницијативниот одбор го изготви барањето за одобрение со статутот и го престатви на Основачкото собрание, кое се одржа во Скопје на 14 март 2009, и до Комитетот за ограноци, на 24 март 2009. Неговите членови се заслужни и за ширењето на идејата за организацијата и за зголемувањето на бројот на нови членови.

Видете исто така

edit