Викимедија Македонија/Промоција


Промотивните активности на Викимедија Македонија ќе бидат со цел да се обезбеди поголема популарност на сите проекти на Викимедија. Една од најдобрите промотивни активности се потенцијалните проекти, но ние планираме и да издаваме промотивни производи, како маички, капи, торби, пенкала итн. Промоцијата на Викимедија Македонија на Интернет започна со основање на глобалнагрупа на социјалната мрежа Facebook (Видете: Wikimedia Macedonia на Facebook).

Видете исто така

edit