This page is a translated version of the page Wikisource and the translation is 100% complete.

Wikisource is een Wikimedia-project om een bibliotheek van vrije teksten op te bouwen. Oorspronkelijk heette het "Project Sourceberg" toen het in 2003 begon (een woordspeling op het reeds bestaande niet-Wikimedia-project met vergelijkbare doelen, Project Gutenberg), vertakte het zich in 2005 in onderverdelingen voor individuele talen. Nu herbergen Wikisource-bibliotheken boeken, romans, essays, historische documenten, gedichten, brieven, toespraken en andere documenten, zolang ze beschikbaar kunnen worden gesteld onder de CC-BY-SA licentie voor open inhoud.

 
Oorspronkelijke logo van Wikisource
  • Zie de meertalige grafiek " Wikisource – The Free Library", voor de naam van het project en de slogan in vele tientallen talen.
  • Het Wikisource-logo is in de loop van de geschiedenis van het project veranderd. Het was oorspronkelijk een jpg-bestand (zoals hierboven te zien), maar is nu een.svg afbeelding van de ijsberg (zoals te zien bovenaan deze pagina).

Lijst van Wikisources

Dit is een lijst van subdomeinen van Wikisource. Zie Wikisource Talen voor een lijst van talen zonder eigen subdomein; Deze zijn ondergebracht op de Meertalige Wikisource.

Wikisources voor Allemanisch, Noordfries, Beiers, Rijnfrankisch en Pennsylvania Nederlands

Er is een Alemannische Wikisource aangemaakt als aparte namespace binnen de Alemannische Wikipedia: Alemannischi Textsammlig (Wikisource) en op dezelfde manier hebben de Noord-Friese Wikipedia, de Beierse Wikipedia, de Rijnfrankische Wikipedia en de Pennsylvania Dutch Wikipedia ook Wikisource-projecten geadopteerd in de Text namespace : Nordfriisk Bibleteek, Boarische Tekst, Rheifränggische Tegschdsommlung, Pennsylvanische Wikisource.

Oud overleg

Zie de overlegpagina.

Zie ook