Kuvittamattomat artikkelit 2023

This page is a translated version of the page Wikipedia Pages Wanting Photos 2023 and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikipedia Pages Wanting Photos 2023

Home Participating Communities Organizing Team Participate Results Resources FAQ

Kuvittamattomat artikkelit 2023 on neljännen kerran järjestettävä vuosittainen kampanja, jossa Wikipedian vapaaehtoiset lisäävät kuvia sellaisiin artikkeleihin, joissa ei vielä ole kuvitusta. Kampanja tuo näkyvyyttä niille kuville, jotka ovat olleet mukana Wikimedian valokuvauskilpailuissa ja jotka on otettu Wikimedian kuvausretkien aikana. Kuvitus kiinnittää lukijan huomion paremmin kuin tekstimuuri ja auttaa häntä ymmärtämään artikkelin sisältöä.

Wikimedia on järjestänyt useita kuvausretkiä ja kuvakampanjoita, kuten Wiki Loves Monuments, Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth ja Wiki Loves Folklore. Kampanjoiden yhteydessä Wikimedia Commonsiin on lisätty tuhansia kuvia, joista kuitenkin vain harva on käytössä Wikipedia-artikkeleissa. Tämä kampanja pyrkii muuttamaan tilanteen.

Näin osallistut

Luethan ennen osallistumistasi kaikki kampanjan ohjeet ja säännöt, jotta muokkauksesi hyväksytään.

  1. Varmista, että sinulla on käyttäjätunnus johonkin Wikimedia-projektiin. Jos lisäät kampanjan aikana kuvitusta englanninkieliseen Wikipediaan, tunnuksesi tulee olla vähintään vuoden vanha.
  2. Tee muokkauksesi sellaisiin artikkeleihin, joissa ei vielä ole kuvia. Apukeinoja löydät täältä.
  3. Etsi artikkelin aiheeseen sopiva kuva sopivalla avainsanalla tai kategorialla. Voit hyödyntää tätä ohjetta. Täältä löydät lisää apukeinoja. Pidä mielessä, että artikkelin kuvituksen tarkoitus on tarkoitus auttaa lukijaa ymmärtämään artikkelin aihetta paremmin. Kuvitus ei saa olla pelkkä koristekuva, vaan sen on suoraan liityttävä artikkelin sisältöön.
  4. Etsi artikkelista osio, johon kuva sopii olennaisesti ja jossa se auttaa lukijaa ymmärtämään artikkelin aihetta. Valitse artikkelin työkalupalkista "Muokkaa" ja lisää kuva artikkeliin. Muista lisätä myös kuvateksti. Lisääthän mahdollisimman hyvälaatuisen kuvan, joka kuvaa artikkelin aihetta parhaiten. Hyvälaatuinen kuva on tarkka ja hyvin valaistu ja pääkohde on selkeästi näkyvillä. Saat lisätä huonolaatuisen kuvan vain, jos se on täysin välttämätöntä. Muokkausyhteenveto on pakollinen jokaisen kilpailuun osallistuvan muokkauksen yhteydessä. Jos lisäsit aiemmin kuvattomaan artikkeliin kuvan, lisää muokkausyhteenvetoon myös #WPWP-hashtag. Hyödynnä Esikatselu-toimintoa ennen kuin julkaiset muokkauksesi.
  5. Please be mindful of the image syntax! If you are going to add images to the infoboxes in articles, the syntax is a lot easier — just the filename, so rather than [[File:Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg|thumb|The Obamas worship at [[African Methodist Episcopal Church]] in Washington, D.C., January 2013]] simply type The Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg.

Tiedostot ja kuvatekstit

Poika tarkkailee perhosta lähietäisyydeltä

Esimerkkikoodi, joka saa aikaan oikealla olevan kuvan:
[[File:Cute boy face with butterfly.jpg|thumb|alt=Children are interested in nature.|Poika tarkkailee perhosta lähietäisyydeltä]]

  • [[Tiedosto:Cute boy face with butterfly.jpg|thumb|alt=Poika tarkkailee kukassa olevaa perhosta lähietäisyydeltä|Poika tarkkailee perhosta lähietäisyydeltä]] Lisää ennen tiedoston nimeä teksti Image:, File: tai Tiedosto:. Kirjoita sen jälkeen tiedoston nimi täysin samoin kuin se on alkuperäisessä kuvassa (mukaan lukien isot ja pienet kirjaimet, välimerkit ja välit). Pidä huolta, että tiedoston nimi päättyy tiedostotyyppiin eli esimerkiksi tekstiin .jpg tai .png. Jos sekä Wikipediassa että Wikimedia Commonsissa on saman niminen tiedosto, artikkeliin lisätään Wikipediassa oleva kuva.
  • Suurin osa kuvista vaatii myös parametrin thumb tai pienoiskuva.
  • alt=Poika tarkkailee kukassa olevaa perhosta lähietäisyydeltä Vaihtoehtoinen kuvateksti lisätään sellaisia käyttäjiä varten, jotka eivät näe kuvaa. Se kuvailee kuvan sisällön ja nimeää kuvassa esiintyvät tärkeät asiat, ihmiset ja tapahtumat. Englanninkieliset ohjeet vaihtoehtoisen kuvatekstin kirjoittamiseen löytyvät täältä.
  • Poika tarkkailee perhosta lähietäisyydeltä is a caption and it comes last. It gives more information on what the image is about.

See Extended image syntax on English Wikipedia for further features and options. If the image does not display after you have carefully checked the syntax, it may have been disallowed.

Säännöt


Kuva on lisättävä artikkeliin 1. heinäkuuta – 31. elokuuta 2023.

Lisättyjen kuvien määrällä ei ole ylä- tai alarajaa. Palkinnot jaetaan sen mukaan, kuinka monta artikkelia voittajat ovat kuvittaneet. Kilpailuun lasketaan vain sellaiset muokkaukset, joissa kuva on lisätty sellaiseen artikkeliin, jossa ei aiemmin ole ollut yhtään kuvaa.

Lisäämäsi kuvan on oltava avoimen lisenssin alla tai tekijänoikeuksista vapaa.

Osallistujilla tulee olla käyttäjätunnus johonkin Wikimedia-projektiin. Jos lisäät kampanjan aikana kuvitusta englanninkieliseen Wikipediaan, tunnuksesi tulee olla vähintään vuoden vanha.


Pyri lisäämään artikkeleihin mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia. Jos lisäämäsi kuva on kovin huonolaatuinen, muokkaustasi ei ehkä hyväksytä mukaan kilpailuun.


  1. Kaikissa lisätyissä kuvissa on oltava kuvateksti.
  2. Kuvatekstin on oltava aiheeseen sopiva ja ymmärrettävä ja sen on kerrottava, mitä kuvassa tapahtuu.
  3. Lisääthän kuvan vain sellaiseen artikkeliin, jossa se on olennainen. Pyri myös valitsemaan artikkelista sellainen kappale, johon kuva liittyy parhaiten.
  4. Lisääthän kuvia vain sellaisiin artikkeleihin, joiden kieltä puhut sujuvasti. Muokkauksesi saatetaan hylätä, jos lisäät jatkuvasti kuvia, joissa ei ole kuvatekstiä tai joiden kuvatekstiä on vaikea ymmärtää.

Muokkauksesi tulevat mukaan kilpailuun, jos lisäät hashtagin #WPWP muokkaamasi artikkelin muokkausyhteenvetoon. Muistathan myös lisätä kuvaavan yhteenvedon artikkeliisi tekemistä muokkauksista, esim. "Lisäsin artikkeliin kuvan". Ethän lisää hashtagia (#WPWP) artikkelitekstiin. Ohjeen hashtagin käytöstä löydät täältä.

Aikataulu

  1. Aloituspäivä: 1. heinäkuuta 2023
  2. Viimeinen osallistumispäivä: 31. elokuuta 2023
  3. Tulosten julkistus: 10. lokakuuta 2023

Palkinnot

  • Palkinnon saavat kolme osallistujaa, jotka ovat kuvittaneet eniten Wikipedia-artikkeleita:
  1. 1. sija ― Kampanja-aiheinen palkintolaatta, lahjoja ja todistus
  2. 2. sija ― Kampanja-aiheinen palkintolaatta, lahjoja ja todistus
  3. 3. sija ― Kampanja-aiheinen palkintolaatta, lahjoja ja todistus
  • Äänitiedostoilla eniten Wikipedia-artikkeleita kuvittanut osallistuja saa palkinnon:
  1. Kampanja-aiheinen palkintolaatta, lahjoja ja todistus
  • Videotiedostoilla eniten Wikipedia-artikkeleita kuvittanut osallistuja saa palkinnon:
  1. Kampanja-aiheinen palkintolaatta, lahjoja ja todistus