Wikipedia Asian Month/Întrebări și răspunsuri

This page is a translated version of the page Wikipedia Asian Month/QA and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.

Carte poștală

Î: Câte cărți poștale poate primi o persoană?

 • R: Fiecare wikipedist care îndeplinește condițiile pe o Wikipedia va primi o carte poștală. Dacă un utilizator ia parte la concurs pe două Wikipedia și îndeplinește condițiile pe ambele, atuncu va primi două cărți poștale, Organizatorii locali vor primi o carte poștală pentru fiecare Wikipedia în care este organizator (dar este necesar ca aceștia să fie activi și nu să fie prezenți doar cu numele; maxim cinci per Wikipedia).
 • Î: Dacă creez 10 articole pe o Wikipedia, voi primi două cărți poștale?
  R: Nu. Condiția necesară este de patru articole. Articolele adiționale sunt binevenite, dar nu vor duce la mai multe cărți poștale.
 • Î: Care este numărul maxim de cărți poștale pe care le poate primi un utilizator?
  R: Șapte.
 • Î: Din ce țară va veni cartea poștală?
  R: Adresele for fi distribuite aleatoriu, deci nimeni nu va ști până când nu o veți primi.
 • Î: Sunt îngrijorat cu privire la datele private.
  R: Vom colecta doar informațiile despre adresă, numele real și numele de utilizator. Numai adresa și numele real vor fi transmise celor care trimit cărțile poștale. Toate informațiile vor fi șterse imediat ce adresele au fost distribuite.
 • Î: Când vor fi trimise cărțile poștale?
  R: Din experiența ultimilor ani, ianuarie este cel mai devreme, iar mai cel mai târziu. De obicei, între martie și aprilie. Poate depinde și de cine trimite cartea poștală. Știm că nu este foarte repede, dar resursele ne sunt limitate. Vă rugăm să înțelegeți că efortul de a trimite cărțile poștale este 100% voluntar.
 • Î: Dacă nu primesc cartea poștală după trei luni, ce trebuie să fac?
  R: Din cauza serviciilor poștale a căror calitate diferă de la țară la țară, este posibil să nu primiți cartea poștală la timp. Vă asigurăm, totuși, că am trimis toate cărțile poștale. Faptul că uneori nu ajung (la timp) este o problemă obișnuită în cazul cărților poștale.
 • Î:Sunt originar sau locuiesc într-o regiune sau țară care trimite cărți poștale. Pot alege să nu primesc o carte poștală din acea regiune sau țară?
  R: Vom oferi această opțiune cânt vom aduna adresele. Puteți alege o regiune sau țară din care nu vreți să primiți cartea poștală.
 • Î:Dacă creez 15 articole, voi primi două cărți poștale prin serviciul de coletărie al poștei?
  R: Fiecare carte poștală va fi trimisă separat.
 • Î: Poate fi urmărit traseul cărților poștale?
  R: Nu. Toate cărțile poștale vor fi expediate ca trimiteri simple, și nu recomandate. Trimiterile recomandate internaționale sunt mult mai scumpe și bugetul nu ne permite această opțiune.
 • Î: Trebuie să scriu numele și adresa în alfabetul latin sau le pot scrie în alfabetul limbii mele?
  R: Formularul de colectare a adreselor cere atât varianta în alfabetul latin, cât și în cel al limbii dumneavoastră. Unii expeditori vor scrie adresa în limba destinatarului, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Așadar, vă rugăm să includeți și o adresă în alfabetul latin.

Ambasadori ai Asiei pe Wikipedia

 • Î: Dacă scriu cele mai multe articole pe mai mult de o Wikipedia, obțin mai multe titluri de „Ambasador”?
  R: Veți primi titlul pe fiecare Wikipedia în care scrieți cele mai multe articole, iar a doua persoană de pe Wikipedia pe care scrieși mai puține articole va primi și ea titlul.
 • Î:Ce primesc o dată cu titlul de „Ambasador al Asiei pe Wikipdia”?
  R:Veți primi o carte poștală suplimentară și o diplomă digitală! Diploma este făcută din hârtie groasă, pe care o vom scana și v-o vom trimite. În plus, o vom copia pe hârtie obișnuită și v-o vom expedia prin poștă ca trimitere simplă.
 • Î:Ce se întâmplă dacă două sau mai multe persoane contribuie cu același număr de articole pe o Wikipedia?
  R:Pe fiecare Wikipedia va fi doar un Ambasador, așadar utilizatorii care contribuie cu același număr de articole vor fi re-ordonați după numărul de octeți pe care i-au scris. Vom lua în considerare oferirea titlului unei persoane adiționale dacă aceasta contribuie cu mult peste medie.

Reguli

 • Î: Dacă scriu un articol de calitate, câștig mai multe puncte?
  R: Nu. Aceasta nu este o competiție de scris articole. Vă încurajăm, totuși, să scrieți articole cât mai bune.
 • Î: Se iau în considerare modificările ciornelor sau subpaginilor de utilizator de dinainte de noiembrie?
  R: Nu. Totuși, puteți muta conținutul ciornelor în locul ciornei.
 • Î: Nu locuiesc într-o țară asiatică. Pot participa?
  R: Da. Nu există nici o restricție. Sunt bineveniți participanți din toată lumea pentru a crește numărul de articole care tratează subiecte din Asia.
 • Î: Poate participa un utilizator doar cu adresa IP? (Cu alte cuvinte, fără să creeze un cont pe Wikipedia?)
  R: Din cauza restricțiilor impuse de wmflab și a uneltei noastre, utilizatorii IP nu pot participa.Vă recomandăm să creați un cont de utilizator, care vă protejează datele personale. Înregistrarea este simplă și gratuită.
 • Î:Sunt luate în considerare articole dacă persoana este asiatică, dar nu s-a născut în Asia?
  R: Nu. Dar o persoană care s-a născut în Asia și este notabilă în afara Asiei este luată în considerare. De exemplu, o persoană născută în Thailanda care este recunoscută în Europa sau Africa va fi luată în considerare.
 • Î: Sunt luate în considerare articole dacă persoana nu este asiatică, dar munca acesteia contribuie la promovarea culturii asiatice?
  R: Da. Persoanele care sunt notabile doar în Asia, chiar dacă s-au născut în afara Asiei, sunt luate în considerare. De exemplu, un jurnalist care nu este de descendență asiatică și care s-a născut într-o țară africană, americană sau europeană, și care este faimos doar în Japonia datorită apariției la televizor este luat în considerare.
 • Î: Pot traduce articole din alte limbi?
  R: Da, atât timp cât acestea tratează subiecte legate de Asia și sunt noi pe Wikipedia în care le traduceți.
 • Î: Sunt luate în considerate listele?
  R: Nu. Din cauza complexității eligibilității listelor, pentru simplitate, listele nu sunt eligibile. Dar în unele Wikipedia, dacă lista este considerată una de calitate, atunci poate fi luată în considerare.
 • Î: Ce se întâmplă cu țările transcontinentale?
  R: Vor fi luate în considerare doar părțile asiatice ale acestora. Printre aceste țări sunt Egipt, Rusia, Azerbaidjan, Turcia, Insula Crăciunului, Insulele Cocos (Keeling). Dacă înscrieți un articol dintr-o țară care nu se află în această listă, atunci puteți discuta cu un organizator local pentru a decide dacă va fi luat în considerare.
 • Î: Pot înscrie și articole create înainte în concurs?
  R: Nu, articolele trebuie create și terminate pe timpul Lunii Asiei. Scopul proiectului este de a crea articole „noi”.
 • Î: Cum pot retrage articole din concurs?
  R: Rugați un arbitru local să efectueze retragerea. Dacă acesta nu poate, contactați creatorul uneltei.

Organizare

 • Î: Wikipedia în limba mea nu este pe listă și este deja noiembrie?

*:R: Puteți organiza evenimentul pe Wikipedia locală oricând înainte de sfârșitul lui noiembrie (poate nu chiar în ultimele câteva zile). Puteți găsi toate resursele la Meta. Vă rugăm să contactați pe User:AddisWang sau să lăsați un mesaj pe pagina de discuții pentru a cere ajutor.